Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2023 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 07:15

Whales profiteren van crypto crash na SEC aanklachten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto in crisis: angst en verkoopdruk stijgen, XRP weer hardste daler

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Het oorlogspad van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is inmiddels op een hogere versnelling gezet. Gisteren werd Binance en zijn CEO Changpeng Zhao (CZ) namelijk aangeklaagd door de SEC maar vandaag wist de financiële toezichthouder weer een plekje in het crypto nieuws te bemachtigen met een nieuwe aanklacht. Nog geen 24 uur nadat Binance een waslijst aan aanklachten op zijn dak kreeg is Coinbase nu het volgende slachtoffer.

Te midden van de huidige onrust kleurt de cryptomarkt dan ook volop rood. Terwijl de ene investeerder uit angst zijn crypto op de markt dumpt, zien anderen de onzekerheid op de markt juist als een perfect koopmoment. On-chain data laat inmiddels zien dat grote spelers binnen de markt niet afgeschrikt worden door de huidige koersdalingen.

Namaak FLOKI-tokens in omloop: Waarschuwing voor investeerders
Namaak FLOKI-tokens in omloop: Waarschuwing voor investeerders

Grote spelers profiteren van crypto daling

‘’Buy the dip’’ is een term wat je hoogstwaarschijnlijk vaak hebt gehoord in het crypto-land. Veel overtuigde investeerders zien lagere prijzen namelijk als korting.

Ten eerste suggereert Lookonchain dat Cumberland, een market-maker bedrijf voor institutionele partijen, 67,9 miljoen USD Coin (USDC) heeft opgenomen vanuit de uitgever Circle en 67,1 miljoen USDC heeft gestuurd richting Coinbase. Het feit dat deze stablecoins richting een crypto exchange als Coinbase worden gestuurd is een indicatie dat het bedrijf zich opmaakt om de markt te betreden.

Bovendien liet Lookonchain zien dat het institutionele crypto-handelsplatform FalconX ook 37 miljoen USDC van Circle heeft ontvangen voordat het 29,5 miljoen USDC richting Binance heeft gestuurd.

Ondertussen lijkt blockchain-investeringsmaatschappij FBG Capital 44 miljoen USDT naar Binance te hebben verstuurd nadat het nieuws over de Binance-aanklacht naar buiten kwam.

Bovendien identificeerde Lookonchain een wallet die 15,9 miljoen USDT naar Binance stuurde voordat hij 8.800 ether (ETH) opnam, wat een gemiddelde koopprijs van 1.808 dollar heeft opgeleverd.

Ten slotte wist Lookonchain een crypto whale te spotten die 703.871 USDC en meer dan 2,5 miljoen USDT heeft opgenomen vanuit het populaire DeFi platform Aave voordat hij/zij ongeveer 3,35 miljoen aan ether kocht tegen een gemiddelde ETH koers van 1.810 dollar.

Bitcoin en altcoins in het rood

Te midden van het jachtseizoen van de SEC zijn er weinig cryptocurrencies die weten te ontsnappen aan de huidige crash. Bitcoin is vanaf 26.800 dollar gedaald tot een dieptepunt van rond de 25.350 dollar. Altcoins worden bovendien harder geraakt door het huidige gedonder in het crypto-land, maar op het moment van schrijven zien veel cryptocurrencies een kleine stijging. De bitcoin koers komt momenteel net onder de 26.000 dollar uit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie