Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2023 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 07:15

Whales profiteren van crypto crash na SEC aanklachten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto in crisis: angst en verkoopdruk stijgen, XRP weer hardste daler

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Het oorlogspad van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is inmiddels op een hogere versnelling gezet. Gisteren werd Binance en zijn CEO Changpeng Zhao (CZ) namelijk aangeklaagd door de SEC maar vandaag wist de financiële toezichthouder weer een plekje in het crypto nieuws te bemachtigen met een nieuwe aanklacht. Nog geen 24 uur nadat Binance een waslijst aan aanklachten op zijn dak kreeg is Coinbase nu het volgende slachtoffer.

Te midden van de huidige onrust kleurt de cryptomarkt dan ook volop rood. Terwijl de ene investeerder uit angst zijn crypto op de markt dumpt, zien anderen de onzekerheid op de markt juist als een perfect koopmoment. On-chain data laat inmiddels zien dat grote spelers binnen de markt niet afgeschrikt worden door de huidige koersdalingen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote spelers profiteren van crypto daling

‘’Buy the dip’’ is een term wat je hoogstwaarschijnlijk vaak hebt gehoord in het crypto-land. Veel overtuigde investeerders zien lagere prijzen namelijk als korting.

Ten eerste suggereert Lookonchain dat Cumberland, een market-maker bedrijf voor institutionele partijen, 67,9 miljoen USD Coin (USDC) heeft opgenomen vanuit de uitgever Circle en 67,1 miljoen USDC heeft gestuurd richting Coinbase. Het feit dat deze stablecoins richting een crypto exchange als Coinbase worden gestuurd is een indicatie dat het bedrijf zich opmaakt om de markt te betreden.

Bovendien liet Lookonchain zien dat het institutionele crypto-handelsplatform FalconX ook 37 miljoen USDC van Circle heeft ontvangen voordat het 29,5 miljoen USDC richting Binance heeft gestuurd.

Ondertussen lijkt blockchain-investeringsmaatschappij FBG Capital 44 miljoen USDT naar Binance te hebben verstuurd nadat het nieuws over de Binance-aanklacht naar buiten kwam.

Bovendien identificeerde Lookonchain een wallet die 15,9 miljoen USDT naar Binance stuurde voordat hij 8.800 ether (ETH) opnam, wat een gemiddelde koopprijs van 1.808 dollar heeft opgeleverd.

Ten slotte wist Lookonchain een crypto whale te spotten die 703.871 USDC en meer dan 2,5 miljoen USDT heeft opgenomen vanuit het populaire DeFi platform Aave voordat hij/zij ongeveer 3,35 miljoen aan ether kocht tegen een gemiddelde ETH koers van 1.810 dollar.

Bitcoin en altcoins in het rood

Te midden van het jachtseizoen van de SEC zijn er weinig cryptocurrencies die weten te ontsnappen aan de huidige crash. Bitcoin is vanaf 26.800 dollar gedaald tot een dieptepunt van rond de 25.350 dollar. Altcoins worden bovendien harder geraakt door het huidige gedonder in het crypto-land, maar op het moment van schrijven zien veel cryptocurrencies een kleine stijging. De bitcoin koers komt momenteel net onder de 26.000 dollar uit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie