cryptocurrency_phuncoin_op_de_reguliere_aandelenbeurs

Cryptocurrency PhunCoin op de reguliere aandelenbeurs

Een cryptocurrency token wordt nu indirect verhandeld op de aandelenbeurs. Het betreft hier Phunware, dat in februari 2018 een zogenaamd blank check bedrijf verwierf dat zonder gevestigd bedrijfsplan handelde op Nasdaq.

In juni kondigde Phunware’s dochteronderneming PhunCoin vervolgens aan dat het “een aanbod voor een nieuwe token gelanceerd heeft, overeenkomstig regel 506 (c) van regulatie D zoals afgekondigd onder de Securities Act van 1933” dat is beperkt tot geaccrediteerde (rijke) beleggers.

Het bedrijf hoopte tussen de $10 miljoen en $100 miljoen op te halen via een Initial Coin Offering (ICO). Echter wist het bedrijf slechts $985.000 te werven. Ari Paul, Chief Investment Officer en Managing Partner van BlockTower Capital, deed ook een uitspraak om investeerders gerust te stellen:

We willen investeren in projecten zoals PhunCoin die de kloof tussen crypto-geld en echte gebruikers overbruggen.

Het bedrijf zelf zegt $100 miljoen aan traditionele financiering te hebben opgehaald van institutionele en zakelijke beleggers zoals IT-bedrijf Cisco en vele anderen.

Phunware omschrijft zichzelf als een “Multiscreen-as-a-Service (MaaS) platform; een volledig geïntegreerd cloud-platform voor mobiele bedrijven dat deze bedrijven de producten, oplossingen, gegevens en diensten biedt die nodig zijn om hun portefeuilles voor mobiele applicaties aan te spreken, te beheren en te gelde te maken op grote schaal.”

Naar verluidt draait Phunware’s platform op een miljard mobiele apparaten, die dagelijks zes miljard transacties verwerken. Desondanks heeft het bedrijf volgens een recente indiening aanzienlijke verliezen geleden in elk fiscaal jaar sinds de oprichting in 2009.

Niettemin liet de Securities and Exchanges Commission (SEC) hen toe om op de aandelenmarkt te handelen. Randall Crowder, COO van Phuncoin, verklaarde:

Met ingang van 4:15 ET op 13-11-2018 is Phunware, Inc. de SEC-goedkeuring doorgekomen en heeft het de NASDAQ listing datum ontvangen, ondanks de lancering van PhunCoin, een innovatieve nieuwe beveiligings-token dat een van de meest waardevolle bezittingen gaat tokenizen; data.

Phunware is hiermee het eerste bedrijf dat met succes door het SEC-process navigeert en tegelijkertijd een token lanceert.

In de whitepaper wordt een algemeen systeem beschreven waarmee gebruikers hun gegevens kunnen beheren, met opties om deze gegevens door te verkopen aan Google, Facebook of anderen die ervoor willen betalen met Phuncoin.

Het geheel moet op het Stellar-netwerk worden gebouwd. Echter heeft de ontwikkeling niet veel aandacht getrokken in de huidige bearmarkt. Ondertussen weten de aandelen van het moederbedrijf een marktkapitalisatie van bijna vier miljard dollar te behalen; bijna 120 keer de inkomsten.

De SEC is voorheen geen fan geweest van de crypto-industrie. Jay Clayton, de huidige voorzitter van de SEC heeft zich fel uitgelaten tegenover ICO’s, maar alleen met betrekking tot de verkoop aan het reguliere publiek. Phunware, die de ICO beperkt tot individuen die $200.000 of meer verdienen, treft, zo lijkt het, geen blaam. 

Aandeel-tokenisatie of een Securities Token Offering (STO) wordt al enige tijd gesuggereerd als een potentiële nieuwe trend. Het fenomeen is tot nu toe echter niet echt aangeslagen, vooral omdat de SEC weigert rekening te houden met bepaalde unieke kenmerken van tokens.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vorig artikelBinance CEO Changpeng Zhao: Bitcoin ETF niet belangrijk voor groei!
Volgend artikelEen treinkaartje kopen met Bitcoin, het kan in Argentinië!
Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
SATOS

4.6/5

€7.655,55 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.635,10 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.628,17 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.638,45 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.556,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.693,74 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.611,78 Kopen
Laatste nieuws