Timo Bult Timo Bult
27/02/2023 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2023 15:24

Cryptomarkt houdt stand, maar niet alles ziet er positief uit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El banco Citi prevé la

Foto: Victor Maschek / Shutterstock.com

De Amerikaanse bank Citi stelt in een op vrijdag gepubliceerd rapport dat de cryptomarkt zich goed stand weet te houden. De analisten van de bank baseren zich op een aantal gegevens, waaronder de afnemende correlatie met aandelen. Dat schrijft CoinDesk op basis van het rapport.

Crypto ontbijt: Bitcoin, Ethereum, en Solana zetten nieuwe marktrecords
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto correlatie neemt af, maar zoekvolume ook

In het rapport valt te lezen dat de cryptomarkt weer minder correlatie vertoont met de traditionele aandelenmarkten. Die correlatie bereikte vorig jaar een piek, maar is sindsdien dus afgenomen. Daarnaast stelt Alex Saunders, analist van Citi:

“De handelsvolumes blijven robuust, echter zijn de on-chain en zoekactiviteiten niet duurzaam gebleken.”

De zoekvolumes blijven laag ondanks de koersstijgingen sinds begin 2023. Daarnaast liggen ook de activiteiten rondom non-fungible tokens (NFT) nog altijd ver onder het gemiddelde van 2022.

Stablecoins blijven stabiel ondanks volatiele situatie

Recent was in het crypto nieuws te lezen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stablecoin-uitgever Paxos wil gaan aanklagen. Paxos is het bedrijf dat onder andere achter de stablecoin van Binance, Binance USD, zit.

Bij die stablecoin waren dan ook enorme uitstromen waar te nemen, aldus Citi. Ruim $3,5 miljard van de marktkapitalisatie verdampte. Het overgrote deel daarvan stroomde richting tether (USDT), een van zijn concurrenten.

Al met al consolideert de stablecoin-marktkapitalisatie nog altijd. De stabilisatie vindt plaats na een periode waarin de stablecoin-markt een enorme krimp doormaakte door de situatie bij FTX.

Activiteiten op Ethereum

Citi deed verder ook uitspraken over de activiteiten op Ethereum (ETH). Volgens de bank is de total-value-locked (TVL) op het netwerk nog niet in een stroomversnelling gekomen zoals wel het geval was bij de ETH prijs.

Wel is er bij de gedecentraliseerde exchanges (DEX) een stabilisatie waar te nemen. De handelsvolumes op de handelsplatforms namen de afgelopen tijd flink af maar lijken nu te consolideren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie