Roy van Krieken Roy van Krieken
21/02/2022 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 18:44

DAO wil Amerikaanse sportclub kopen voor $4 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DAO wil NFL-team Denver Broncos kopen voor $4 miljard

Foto: jjaf / Shutterstock.com

Een zogeheten decentralized autonomous organization (DAO) heeft een behoorlijk ambitieus plan in de Verenigde Staten. Deze nieuwe DAO wil namelijk een NFL team in de Amerikaanse staat Colorado kopen. Het team, de Denver Broncos, heeft een prijskaartje van zo’n $4 miljard, maar de oprichter van de DAO lijkt overtuigd dat het uiteindelijke doel haalbaar is.

Crypto-projecten delen enorm veel ‘punten’ uit, wat houden ze in?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BuyTheBroncosDAO

Het American Football team staat al langere tijd te koop en om ervoor te zorgen dat het team niet in de verkeerde handen valt heeft een groep fans een DAO opgericht om zelf de club te kopen. Een van de oprichters van de DAO is Sean O’Brien. O’Brien sprak onlangs in een interview met CNBC over het ambitieuze plan van de DAO.

“We weten dat het een beetje gek klinkt, maar het is ook een beetje stoer,” vertelde Sean O’Brien, die het voortouw neemt bij de DAO. “Het doel is in wezen om een infrastructuur op te zetten zodat fans van alle rangen en standen eigenaar kunnen worden van de Denver Broncos.” 

De DAO, die de naam BuyTheBroncosDAO heeft gekregen, krijgt zelfs steun vanuit Amerikaanse politieke sferen. De gouverneur van Colorado, Jared Polis, heeft het afgelopen weekend bekend gemaakt dat hij volledig achter de ambities van de DAO staat en dat hij graag onderdeel wil zijn van de organisatie.

“De uitdaging zal zijn dat er veel geld voor nodig is…maar weet je wat, als je verbeelding groot genoeg is, dan kan het gebeuren. En alles wat ik kan doen om het te laten gebeuren, zal ik graag doen,” 

DAO’s maken opmars

Het is de laatste tijd steeds vaker te zien dat DAO’s uit de grond gestampt worden met ambitieuze doelen. Zo werd er onlangs met een DAO geprobeerd om een kopie van de Amerikaanse grondwet tijdens een veiling van Sotheby’s te bemachtigen. Ook probeerde een DAO om een advertentie tijdens de Superbowl te kopen. Beide plannen mislukten echter.

De DAO om de Denver Broncos te kopen gaat nog een flinke stap verder. Er zullen een heleboel mensen bij elkaar moeten komen om de benodigde $4 miljard te verzamelen, maar totaal onmogelijk is het natuurlijk niet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie