Kevin Schijven Kevin Schijven
30/09/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2020 18:15

De koersen van 93% van de top 250 cryptocurrencies zijn gedaald in september

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De koersen van 93% van de top 250 cryptocurrencies zijn gedaald in september

Deze zomer trok de hype omtrent de decentralized finance (DeFi) markt de gehele cryptocurrency markt met zich mee. Echter lijkt deze “euforie” compleet te vervagen, zegt analysebedrijf Coin Metrics.
In de afgelopen maanden schoten de koersen van bepaalde DeFi tokens, als Compound (COMP), Chainlink (LINK), Yearn.Finance (YFI), en Synthetix (SNX) hard omhoog naar ongekende prijzen.
Coin Metrics meldt echter dat de afgelopen week de koersen van 72% van de top 250 cryptocurrencies zijn gedaald, en zelfs 93% van de top 250 in de afgelopen maand.

Dit is een significante verschuiving ten opzichte van het sentiment dat nog maar een paar weken geleden in de bullmarkt werd gevoeld.

Aldus Coin Metrics, in een nieuw artikel, gepubliceerd op 29 september. De meeste DeFi projecten draaien op het Ethereum netwerk, en de prijs van ether (ETH) schoot, door de opkomst van DeFi, deze zomer met bijna $250 omhoog in waarde. Ether piekte begin september rond $475, maar blijft de afgelopen weken hangen tussen de $320 en $380.
Ook de volatiliteit van bitcoin (BTC) neemt weer af, meldt Coin Metrics. De prijs van bitcoin hangt sinds begin september tussen de $10.000 en $11.000.


De meeste DeFi tokens, waaronder LINK, YFI, LEND, SNX, en COMP staan minimaal 30 tot 40% in het rood deze maand. Toch staan enkele van deze tokens nog honderden procenten in de plus op jaarbasis.
Tevens heeft de opkomst van DeFi ervoor gezorgd dat de hash rate, of totale rekenkracht van het Ethereum netwerk, naar een all-time high (ATH) is gestegen. Dat komt omdat Ethereum nog kampt met problemen omtrent schaling en door de populariteit van DeFi loopt het netwerk vol. Hierdoor schieten de transactiekosten enorm omhoog en dat trekt vervolgens meer miners aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie