Roy van Krieken Roy van Krieken
02/10/2022 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2022 18:45

“De meeste blockchains zullen niet overleven”, aldus Fantom CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
“De meeste blockchains zullen niet overleven”, aldus Fantom CEO

Foto: Janet Julie Vanatko / Shutterstock.com

Er bestaan op dit moment meer dan 20,000 verschillende blockchains. Al deze verschillende netwerken strijden met elkaar om een deel van de alsmaar groeiende markt op te eisen. Echter, de kans is groot dat verreweg de meeste van deze crypto-projecten uiteindelijk niet zullen overleven. Vooral tijdens periodes waarin de koersen van vrijwel alle cryptocurrencies diep in het rood staan.

Analisten zien een mogelijk knallend “altseason” aankomen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Fantom CEO

Dat stelt de CEO van Fantom (FTM), Michael Kong, in een interview met Decrypt. Hij gelooft dat het absoluut mogelijk is om best een aantal crypto netwerken te hebben die naast elkaar kunnen bestaan. Echter, hij verwacht dat dit er uiteindelijk niet meer dan 20 zullen zijn. Dat zou betekenen dat slechts 0,1% van alle bestaande blockchains niet vroeg of laat ten onder zal gaan.

“Ik denk dat je in de toekomst misschien niet 20 of 30 verschillende chains zult hebben… maar ik denk dat je nog maar een paar chains zult hebben, en ik denk dat ze een groot marktaandeel zullen krijgen,” zei Kong. “Mensen gebruiken meerdere verschillende blockchains, dat is vandaag het geval, en ik denk dat dat in de toekomst zo zal blijven.”

De strijd met Ethereum

Fantom werd in 2019 gelanceerd en is een layer-1 blockchain met als doel een alternatief te bieden voor de hoge kosten en lage snelheden waar Ethereum-gebruikers vaak over klagen. Layer-1 protocollen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) maken gebruik van hun eigen blockchain, waardoor applicaties weer bovenop hun protocol kunnen worden gebouwd.

Kong verwacht dat zijn eigen Fantom blockchain de strijd aan kan gaan met het Ethereum netwerk. Hij geeft aan dat dit netwerk nog lang zal kampen met hoge transactiekosten en een lage capaciteit. Dat stelt Fantom in staat om optimaal te profiteren, aldus Michael Kong.

Volgens Kong was de merge voor velen ook best wel een teleurstelling. Veel mensen dachten namelijk dat tijdens deze update de problemen omtrent transactiekosten eindelijk werden aangepakt. 

Michael Kong hoopt uiteraard dat zijn Fantom netwerk in de toekomst een van de overgebleven netwerken zal zijn. Of dat ook daadwerkelijk zo gaat zijn zullen we moeten afwachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie