Kevin Schijven Kevin Schijven
26/10/2020 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2020 15:33

DeFi project Harvest Finance gehackt, $24 miljoen gestolen, ontwikkelaars loven $100.000 uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi project Harvest Finance gehackt, $24 miljoen gestolen, ontwikkelaars loven $100.000 uit

Foto: BestForBest/Shutterstock

Er is vandaag $24 miljoen gestolen van Harvest Finance, een decentralized finance (DeFi) platform voor yield farming, en de ontwikkelaars hebben aangekondigd dat zij $100.000 uitloven aan de eerste persoon die hen met de dief in contact brengt.
Het is weer zover in de wereld van DeFi. Een onbekende hacker heeft maar liefst $24 miljoen uit de smart contracts van het Harvest Finance project gestolen. De anonieme ontwikkelaars van het project melden dat de hacker dit heeft gedaan via de Curve Y Pool:


Harvest is een yield farming platform dat enigszins lijkt op Yearn Finance. De hacker is momenteel de gestolen cryptocurrencies om aan het zetten in renBTC en Tornado Cash.
Ook heeft de hacker inmiddels weer $2,5 miljoen teruggestuurd naar het project in de vorm van tether (USDT) en USD coin (USDC). Deze zullen vast verdeeld worden onder de slachtoffers, meldt het Harvest team:


De waarde van de Harvest token (FARM) kelderde vanochtend van $233 naar ongeveer $80, een daling van 65% in minder dan een uur. De koers was daarvoor aan een behoorlijke stijging bezig in de maand oktober.
Kort na de bovenstaande ontwikkelingen kondigde ontwikkelaars van Harvest aan dat zij genoeg gegevens hebben verzameld hebben om de identiteit van de hacker te achterhalen. Het zou om een bekend iemand uit de crypto community gaan.


Het Harvest team meldt dat zij $100.000 uitloven aan de eerste persoon of team die hen kan verbinden met deze hacker. Verder geven zij aan dat zij niet geïnteresseerd zijn om de gegevens van de hacker publiekelijk te maken, ze willen alleen dat de hacker het geld van de gebruikers terugstuurt.


Afgelopen weekend kwam al naar buiten dat het Harvest Finance project kwetsbaarheden bevat. De ontwikkelaars zouden een speciale ‘admin key’ in handen hebben waarmee de ontwikkelaars met de tegoeden ervandoor zouden kunnen gaan. Het is momenteel onbekend of dit verbonden is aan de hack.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie