DeFi project Harvest Finance gehackt, $24 miljoen gestolen, ontwikkelaars loven $100.000 uit

Er is vandaag $24 miljoen gestolen van Harvest Finance, een decentralized finance (DeFi) platform voor yield farming, en de ontwikkelaars hebben aangekondigd dat zij $100.000 uitloven aan de eerste persoon die hen met de dief in contact brengt.

- Advertentie -

Het is weer zover in de wereld van DeFi. Een onbekende hacker heeft maar liefst $24 miljoen uit de smart contracts van het Harvest Finance project gestolen. De anonieme ontwikkelaars van het project melden dat de hacker dit heeft gedaan via de Curve Y Pool:

Harvest is een yield farming platform dat enigszins lijkt op Yearn Finance. De hacker is momenteel de gestolen cryptocurrencies om aan het zetten in renBTC en Tornado Cash.

Ook heeft de hacker inmiddels weer $2,5 miljoen teruggestuurd naar het project in de vorm van tether (USDT) en USD coin (USDC). Deze zullen vast verdeeld worden onder de slachtoffers, meldt het Harvest team:

- Advertentie -

De waarde van de Harvest token (FARM) kelderde vanochtend van $233 naar ongeveer $80, een daling van 65% in minder dan een uur. De koers was daarvoor aan een behoorlijke stijging bezig in de maand oktober.

Kort na de bovenstaande ontwikkelingen kondigde ontwikkelaars van Harvest aan dat zij genoeg gegevens hebben verzameld hebben om de identiteit van de hacker te achterhalen. Het zou om een bekend iemand uit de crypto community gaan.

Het Harvest team meldt dat zij $100.000 uitloven aan de eerste persoon of team die hen kan verbinden met deze hacker. Verder geven zij aan dat zij niet geïnteresseerd zijn om de gegevens van de hacker publiekelijk te maken, ze willen alleen dat de hacker het geld van de gebruikers terugstuurt.

Afgelopen weekend kwam al naar buiten dat het Harvest Finance project kwetsbaarheden bevat. De ontwikkelaars zouden een speciale ‘admin key’ in handen hebben waarmee de ontwikkelaars met de tegoeden ervandoor zouden kunnen gaan. Het is momenteel onbekend of dit verbonden is aan de hack.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.817,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.849,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.915,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.928,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.100,60 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...