Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/08/2020 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2020 11:22

DeFi protocol Zapper ziet bijna 300.000 gebruikers in augustus, heeft DeFi dan toch veel gebruikers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi protocol Zapper ziet bijna 300.000 gebruikers in augustus, heeft DeFi dan toch veel gebruikers?

Foto: BestForBest/Shutterstock

Het aantal maandelijkse decentralized finance (DeFi) gebruikers heeft een nieuwe mijlpaal behaald volgens een tweet van de mede-oprichter van Zapper.fi, Seb Audet.
In de grafiek die bij de tweet is toegevoegd is te zien dat het aantal gebruikers van Zapper, een DeFi protocol, hard is gestegen in de maand augustus na een stabiele groei in juni en juli.
Daarbij komt kijken dat Audet de nummers op basis van de wekelijkse en dagelijkse actieve gebruikers heeft onderzocht. Zo heeft hij ontdekt dat er 99.686 wekelijkse gebruikers zijn en 19.287 dagelijkse actieve gebruikers. Hieronder de tweets waarin deze statistieken staan.


In de eerste grafiek is te zien dat het aantal Zapper gebruikers omhoog schoot naar 292.000 in de maand augustus. Deze statistieken bewijzen eigenlijk het tegendeel van de veronderstelling dat DeFi uitsluitend een activiteit voor whales is. Er werd vanuit gegaan dat deze groep crypto investeerders de enige groep was die de hoge ethereum (ETH) gas-prijzen konden betalen tijdens de drukke periode op de Ethereum blockchain.
Het is nu echter zo dat Tether op de OMG-schalingslaag werkt en hierdoor de drukte en de verstopping van het Ethereum-netwerk die dat met zich meebrengt sterk verminderd, waarbij de gemiddelde ETH-transactie momenteel ongeveer $0,58 kost.
De statistieken die zijn getoont komen ook niet als een verrassing. De afgelopen tijd zien we veel activiteit op basis van DeFi ontwikkelingen. Zo heeft onlangs een DeFi token met de naam YEarn.Finance (YFI) een nieuwe all-time high (ATH) behaald die erg in de buurt kwam van de ATH van bitcoin (BTC). Daarnaast kondigde Aave (LEND) op 28 augustus aan dat het nu YFI noteert. Aave is het grootste decentralized finance (DeFi) protocol op de markt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie