Kevin Schijven Kevin Schijven
17/01/2021 16:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2021 16:34

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi update Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

Foto: BestForBest/Shutterstock

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies vergrendeld in DeFi-projecten.
Gegevens van Coingecko tonen aan dat de totale marktkapitalisatie van DeFi tokens, inclusief Chainlink (LINK) en Wrapped Bitcoin (WBTC), naar $35 miljard is gestegen. LINK bereikte onlangs een ATH, daarnaast zijn ook tokens als Aave en Sushi weer hard aan het stijgen afgelopen week.
The Block meldt dat het maandelijkse handelsvolume op gedecentraliseerde cryptocurrency-exchanges (DEX) op weg is om deze maand het record uit september 2020 te verbreken. Deze lag in september op $26,6 miljard en ligt nu al op $26,01 miljard met nog twee weken te gaan in januari. Uniswap is verreweg de grootste DEX met zo’n 45% van het volume in handen.
Optismism heeft zojuist de Optimistic Virtual Machine (OVM) gelanceerd die het transactieprobleem van Ethereum (ETH) moet oplossen. Ethereum is verreweg het grootste blockchain-netwerk voor de DeFi-markt, maar kampt momenteel met hoge transactiekosten. Synthetix (SNX) is de eerste die het project ondersteund en het is nu mogelijk om SNX te staken op de OVM:


Charles Hoskinson, oprichter en CEO van IOHK en het Cardano (ADA) netwerk, voorspelt dat de DeFi markt met 100 miljoen gebruikers zal toenemen. Volgens de CEO zullen deze afkomstig zijn uit Afrika waar de regelgeving omtrent crypto meestal flexibeler is. Cardano wil de concurrentie met Ethereum aangaan en lanceert later dit jaar ondersteuning voor smart contracts met de zogeheten Goguen update.
Brian Brooks, het voormalig hoofd van The Office of the Comptroller of the Currency (OCC), waarschuwt ervoor dat banken zich klaar moeten maken voor de komst van DeFi:


Andre Cronje, de controversiële ontwikkelaar van Yearn Finance (YFI), zegt dat de dingen die we binnenkort met DeFi kunnen doen “beangstigend” zijn:
https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1350575100525834241

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie