Erik Juffermans Erik Juffermans
24/09/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 13:00

Deze 2 crypto stelen vandaag de show op Bitvavo

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo legt waarheid achter gigantische XRP transactie bloot

Foto: Bitvavo

Of de cryptomarkt nou stijgt, daalt of stilstaat, er zijn altijd cryptomunten die opvallen. Momenteel vallen twee relatief onbekende munten op doordat ze plotseling aan de top van de Nederlandse crypto exchange Bitvavo staan. 

Het gaat om Loom Network (LOOM) en Waltonchain (WTC). Beide munten staan vandaag bovenaan Bitvavo op basis van het handelsvolume. In dit artikel bekijken we wat deze projecten zijn en waarom ze plotseling zo populair zijn.

Nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om 10 euro gratis crypto naar keuze te ontvangen bij het aanmaken van een nieuw account!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Loom Network: crypto stijgt 200%

Op Bitvavo gaat Loom Network aan kop met een handelsvolume van €5,2 miljoen in de afgelopen 24 uur. LOOM is een project op Ethereum (ETH) dat zich inzet om de schaalbaarheid van gedecentraliseerde platformen te vergroten. Met behulp van Loom kunnen ontwikkelaars gemakkelijk hun projecten uitbreiden naar verschillende blockchains.

Maar waarom opeens de intense populariteit van LOOM? Een korte blik op de koersgrafiek toont dat LOOM een geweldige opmars heeft gehad in de afgelopen week. De koers steeg met maar liefst 200% van $0,04 naar een piek rond $0,12

Inmiddels is de koers wat ingezakt richting de $0,09 en staat daarmee in de afgelopen 24 uur 13 procent in de min. Het hoge volume vandaag wordt mogelijk verklaard door handelaren die hun winst pakken.

Ook Waltonchain crypto zag forse stijging

De tweede token die vandaag veel verhandeld wordt op Bitvavo is Waltonchain (WTC). Waltonchain is een crypto-project dat zich focust op de implementatie van de internet of things (IOT). Het project streeft er ook naar om logistieke processen te optimaliseren met behulp van blockchain technologie.

WTC was in 2018 een zeer veelbelovend project en behaalde destijds zelfs een koers van ruim $42. Inmiddels is er weinig over van de ooit grote marktkapitalisatie, die momenteel rond $14 miljoen ligt.

Gisteren zag WTC plotseling wel een flinke opleving en de koers steeg in korte tijd met ruim 25 procent. Inmiddels zakt de koers weer in en daalde met meer dan 20 procent in de afgelopen 24 uur. Momenteel staat het dagelijkse handelsvolume van WTC op Bitvavo op bijna €4,8 miljoen

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement