Timo Bult Timo Bult
01/08/2020 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2020 13:29

Deze 5 altcoins stegen de afgelopen week het hardst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze 5 altcoins stegen de afgelopen week het hardst

Bitcoin (BTC) steeg vanochtend door de $11.300 heen en hiermee lijkt de weg naar de $12.000 vrij te zijn. De afgelopen periode waren de ogen echter vaak op de altcoin koersen gericht. Deze presteerden vaak beter dan de bitcoin koers. Was dit ook de afgelopen week weer het geval? In dit artikel kijken we naar de vijf hardst stijgende altcoins die een market cap van minimaal $4 miljoen hebben.

5. Ethereum (ETH) — +28%

De afgelopen zeven dagen kon ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, door een aantal belangrijke weerstandszones breken. Zo werden zowel de $290 als de $330 gebroken.
Dit zorgde voor een sterk stijgende ETH koers. Het resultaat is een ethereum prijs die de afgelopen week met 27,6 procent in waarde is gestegen. De laatste keer dat ETH voor de huidige prijs van $355,60 werd verhandeld was in juni 2019.

4. Bitcoin cash (BCH) — +32%

Bitcoin cash (BCH) is de nummer 5 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Ook BCH kon gedurende de week een aantal weerstandszones breken waarmee het opwaartse momentum versnelde. Bitcoin cash zag de afgelopen zeven dagen een stijging van 31,7 procent en is daarmee de op drie na hardste stijger!

3. Ripple (XRP) — +32,4%

De op twee na grootste stijger is tevens de op twee na grootste cryptocurrency; ripple (XRP). XRP leek lang achter te blijven op de rest met tegenvallende resultaten voor XRP beleggers. Toch kwam daar onlangs verandering in. XRP kon zodoende de afgelopen week met 32,4 procent in waarde stijgen! Ripple lijkt dus eindelijk mee te kunnen komen met de rest van de cryptomarkt.

2. Bitcoin SV (BSV) — +34%

De grote rivaal van bitcoin cash, bitcoin SV (BSV), heeft tevens een goede week achter de rug. De nummer 6 staat precies 34 procent in het groen en stijgt daarmee harder dan BCH. Het grootste deel van BSV’s stijging vond de afgelopen 24 uur plaats. Het steeg het afgelopen etmaal namelijk maar liefst 9,3 procent in waarde.

1. Litecoin (LTC) — +35%

De hardste stijger van de afgelopen week is de nummer 8, litecoin (LTC). Er kwam geen groot nieuws naar buiten vanuit het project dus LTC lijkt vooral vanwege een aantal uitbraken flink in waarde te kunnen stijgen. Litecoin steeg 35,5 procent in waarde en is hiermee de grootste stijger van de cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van minimaal $4 miljoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie