Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2023 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2023 13:10

Deze cannabis producent gebruikt blockchain en smart contracts

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De blockchain technologie wordt door velen beschouwd als een potentieel revolutionair concept die veel industrieën op een positieve wijze kan beïnvloeden. Hedendaags wordt de technologie steeds meer geaccepteerd en zijn veel bedrijven al op bepaalde manier verbonden aan de gedecentraliseerde database.

Zo ook een in Californië gevestigde cannabiskwekerij onder de naam Medocino Clone Company. Het bedrijf werd namelijk genoemd in een samenwerkingsaankondiging van het EMTRI-project en technologiebedrijf Global Compliance Applications op 13 januari.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Blockchain gebruik

Het zal namelijk de blockchain-mogelijkheden van het project benutten om alle klonen, of babyplanten, te certificeren met een batchcertificaat. Dit zorgt ervoor dat de kwekerij in staat is om ‘’de beginfasen van de reis van een cannabisplant te documenteren om een premium product voor consumenten te worden op basis van het gramgewicht’’.

Cannabiskwekerijen zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in plantengenetica, klonen en babyplanten en zaden produceren voor de groothandelsdistributie.

Het batchcertificaat is een zelf gegeneerd smart contract voor elke kloonbatch. Dit biedt elke plant zijn eigen ‘unieke identiteitsblok’, gemaakt door de kwekerij en gekoppeld aan zijn op Ethereum (ETH) gebaseerde blockchain. De klanten kunnen op hun beurt dit batchcertificaat gebruiken om de authenticiteit van hun klonen en hun genetische afstamming te verifiëren.

Mede-eigenaar van EMTRI, Scott Zarnes, zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

‘’We zijn verheugd om voorop te lopen in de cannabisindustrie en de eerste in de Verenigde Staten te worden die deze geavanceerde technologie op deze manier toepast.”

De eerste ronde certificaten zullen vanaf de eerste week van februari beschikbaar zijn.

EMT crypto

De EMTRI blockchain-app geeft nieuwe EMT-beloningstokens uit aan de kwekers en distributeurs wanneer hun ‘veilige’ cannabis wordt verkocht. De leden zijn dan vrij om EMT’s van de blockchain naar het Ethereum-mainnet exporteren, waar ze kunnen worden verkocht voor USD Coin (USDC) op Uniswap.

EMT was in november 2022 gelanceerd en is niet genoteerd op gecentraliseerde crypto exchanges of analyseplatforms als CoinMarketCap of CoinGecko.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie