Ivo Melchers Ivo Melchers
06/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2023 14:00

Deze Dogecoin wallet komt na meer dan 9 jaar weer tot leven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta wallet de Dogecoin vuelve a la vida después de más de 9 años

Foto: Shutterstock/Piotr Swat

Niet iedereen binnen de wereld van crypto is bekend met het feit dat de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) al veel jaren meegaat. Het project, wat in eerste instantie als een grap werd gelanceerd, zag het levenslicht namelijk al in december 2013. Tijdens de vorige bullrun is Dogecoin uitgegroeid tot een grote naam binnen de industrie en heeft het zichzelf gemanifesteerd als een daadwerkelijk serieuze investering.

Volgens data van Whale Alert heeft er deze week een transactie van een wallet plaatsgevonden op de blockchain van Dogecoin die al meer dan negen jaar inactief is geweest.

Dogecoin stijgt weer hard – wat zit hier achter?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Vroege DOGE gebruiker

Volgens Whale Alert bevatte het adres een totaal van 1.556.994 DOGE, wat tegen de huidige DOGE koers een waarde heeft van $123.155.

Gedetailleerde informatie over deze wallet van blockchain-verkennerservice Blockchair onthult dat de allereerste transactie van dit adres op 23 december 2013. Dogecoin werd eerder die maand, op 6 december, gelanceerd, wat betekent dat de eigenaar van dit adres een van de eerste gebruikers van de cryptocurrency moet zijn geweest.

Bij deze eerste transactie ontving de wallet ongeveer 300.000 DOGE wat destijds een waarde had van ongeveer $117,30. De volgende dag ontving het adres opnieuw een vergelijkbaar gedrag van 30.4995 DOGE tegen een waarde van $95,46.

Op nieuwjaarsdag 2014 maakte de vroege DOGE-belegger deze wallet leeg en mocht het een winst noteren van ongeveer $40. Later die maand maakte deze investeerders wederom twee aankopen: op 14 januari kocht het 550.999,9 DOGE en op 29 januari mocht het 1.005.995 DOGE bijschrijven.

Waarom komt deze Dogecoin wallet weer tot leven?

Na de laatste transactie bleef het adres voor ongeveer 9,3 jaar inactief. Het is moeilijk om precies te zeggen wat de achterliggende reden is, maar de meest waarschijnlijke reden is dat de wallet-eigenaar de private keys was kwijtgeraakt.

Het is dan ook onzeker waarom dit adres nu tot leven is gekomen. Wellicht heeft de oorspronkelijke eigenaar of iemand nu de private keys van deze wallet gevonden en daarmee de toegang tot de crypto wederom bewerkstelligd.

De eigenaar verzamelde zijn totale DOGE-vermogen in januari 2014 voor ongeveer $1.365. Vlak voor de meest recente transactie had deze stapel een waarde van maar liefst $121.790: een buitengewoon rendement van 8.922%.

In de laatste transactie verstuurde de wallet 550.999 DOGE ($43.639) naar twee verschillende adressen. Het is niet bekend wat het doel van deze transactie was, aangezien geen van deze 2 wallets gekoppeld zijn aan een crypto exchange.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie