Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 11:00

Dit Afrikaanse land gaat eigen crypto volledig integreren

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Tudoran Andrei/Shutterstock

De Centraal-Afrikaanse Republiek, het eerste Afrikaanse land dat bitcoin (BTC) omarmde, heeft sinds juli 2022 een eigen nationale cryptocurrency genaamd ‘Sango Coin’. De Sango Coin zou de valuta van de volgende generatie moeten worden voor de Centraal-Afrikaanse Republiek, als we de woorden van de president moeten geloven bij de lancering van de cryptovaluta.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Toepassing nationale crypto

Het tweede bitcoin-land ter wereld heeft een commissie opgezet om modaliteiten te onderzoeken voor de integratie van haar nationale crypto in de economie van het land, volgens een verklaring van de regering op dinsdag. De vijftien leden van deze commissie werden geselecteerd uit verschillende ministeries, waaronder mijnen en geologie, plattelandsontwikkeling en stadsplanning.

Deze nieuwe commissie zal werken aan het opstellen van een wet over het gebruik van cryptocurrencies in het land. De commissie zal ook richtlijnen indienen voor de tokenisatie van activa in het land.

Eerder kon je al lezen dat de Sango Coin ondersteund wordt door bitcoin. Dit houdt in dat er een voorraad aan BTC wordt opgeslagen als onderpand voor de eigen nationale cryptovaluta. Het is echter niet duidelijk om hoeveel bitcoin het gaat.

Een deel van de crypto-adoptie in het land omvat de tokenisatie van zijn mineralen. De Centraal-Afrikaanse Republiek is namelijk de thuisbasis van enorme voorraden olie en gas, diamanten, goud en koper en andere natuurlijke hulpbronnen.

Desondanks geldt het nog altijd als één van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. De president van het land, Faustin Archange Touadera, heeft eerder gezegd dat tokenisatie van de mineralen van het land nieuwe investeringsmogelijkheden zou kunnen creëren.

Advertentie

Crypto adoptie in het land

Zoals eerder vernoemd is bitcoin officieel een legal tender, oftewel een wettig betaalmiddel, in het Afrikaanse land. In april 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het El Salvador achterna ging en werd het het tweede land dat van bitcoin wettelijk geld heeft gemaakt.

Daarnaast is de president van plan om een eigen crypto eiland te maken op de Oubangui River. Als laatste wil het land ook meer doen met blockchain technologie om de infrastructuur van het land te verbeteren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie