Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2021 13:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2021 13:24

Dit is waarom Web3 in 2022 kan exploderen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is waarom Web3 in 2022 kan exploderen 1

Foto door 3rdtimeluckystudio / Shutterstock.com

Het afgelopen jaar vestigde ‘Web3’ zich als mainstream begrip binnen en buiten de wereld van cryptocurrencies. Door veel media platformen werd het bestempeld als een nieuw tijdperk van het internet. Het heeft namelijk de potentie om de digitale wereld zoals we die nu kennen volledig en permanent te veranderen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Problemen Web2

Het huidige digitale Web2 internet ecosysteem is alles behalve perfect. De volledige online wereld, waar vrijwel iedereen gebruik van maakt, is in handen van slechts een handvol reusachtige tech bedrijven. De twee bekendste voorbeelden hiervan zijn uiteraard Facebook, ondertussen omgedoopt tot Meta, en Google.

Dergelijke bedrijven hebben een enorme vinger in de pap in de wereld van Web2. Dit zorgt voor grote problemen. Vooral Facebook heeft keer op keer het vertrouwen van gebruikers beschadigd door geen waarde te hechten aan de privacy of gebruikerservaring van de gebruiker en content creators worden totaal uitgemelkt.

Belangrijke gebeurtenissen zoals de wereldwijde storing binnen de systemen van Facebook dat ervoor zorgde dat platformen zoals WhatsApp en Instagram urenlang onbereikbaar waren doen veel gebruikers inzien dat er een wellicht een alternatief op de hegemonie over de digitale wereld van slechts een paar bedrijven mogelijk is.

Web3

Dit alternatief is Web3. Gedurende het afgelopen jaar heeft Web3 zich daadwerkelijk gevestigd als een ‘antigif’ tegen het inmiddels problematische Web2 ecosysteem. Volgens veel durfkapitaal investeerders, en zelfs mainstream investerings websites, zal de volgende explosie van innovatie dan ook niet afkomstig zijn uit Silicon Valley, maar uit de grenzeloze wereld van blockchain technologie.

Web3 heeft de potentie om het internet en de bredere digitale wereld volledig te decentraliseren en de macht van de Amerikaanse techreuzen te verminderen. De eerste stappen zijn het afgelopen jaar al gezet.

In 2021 zijn er een heleboel Web3 protocollen uit de grond gestampt en deze protocollen worden in een rap tempo steeds meer gebruikt. De Web3 Index meet de activiteit op dergelijke Web3 protocollen en hier is een duidelijke opwaartse trend zichtbaar. Het lijkt er ook op dat in 2022 deze trend in een stroomversnelling zal geraken.

Het zou dus zomaar kunnen dat 2022 het jaar wordt waarin Web3 echt tractie krijgt en een gigantische groei kan gaan doormaken. Het zal significante veranderingen in de manier waarop iedereen het internet gebruikt teweeg brengen. Niet langer zullen gebruikers en ontwikkelaars gegijzeld worden door de centrale machten van het hedendaagse internet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie