Timo Bult Timo Bult
01/02/2020 07:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2020 07:01

Dit waren de duurste blockchain game-voorwerpen die in 2019 zijn verkocht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit waren de duurste blockchain game-voorwerpen die in 2019 zijn verkocht

Blockchain-technologie biedt een aantal mogelijkheden die vooral voor de gaming-wereld interessant kunnen zijn. Een daarvan is de mogelijkheid om Non-fungible tokens (NFT’s) uit te geven. In 2019 zijn er weer een aantal dure NFT’s verkocht, wat aantoont dat de wereld van NFT’s nog steeds in volle vaart is. In dit artikel lees je top 3 duurste NFT’s van 2019 die voortkwamen uit een onderzoek van Cointelegraph.
Voor degenen die nog niet bekend zijn met NFT’s; dit zijn tokens die op een blockchain worden uitgegeven, zoals de Ethereum-blockchain. De tokens kunnen in het geval van bijvoorbeeld games een digitaal item vertegenwoordigen zoals een zwaard of racewagen. Doordat het token uniek is, wat te bewijzen is met de data op de blockchain, kan men de objecten verzamelen en verkopen. Dit zorgt ervoor dat er een vrije economie in een spelwereld gerealiseerd kan worden, en soms geven mensen enorme bedragen uit aan dergelijke NFT’s. De tokens worden overigens niet alleen voor games gebruikt. Zo is Nike van plan om schoenen op een blockchain te zetten middels NFT’s.

3. Ruimteschip in Crypto Space Commanders

In september 2019 werd in het spel Crypto Space Commanders een ruimteschip verkocht voor maar liefst 250 ETH, wat neerkomt op ongeveer $45.000. Elk ruimteschip in deze MMORPG van Lucid Sight heeft unieke eigenschappen welke worden vastgelegd in unieke NFT’s op de Ethereum-blockchain. De Battlecruiser ID #3155 was vooral uniek door zijn enorme snelheid.

2. Een virtueel stuk land in Decentraland

Op plek twee staat “The Secret of Satoshis Tea Garden.” Op het virtual reality-platform Decentraland kan men een stuk land kopen waarop unieke virtuele ervaringen gebouwd kunnen worden. De eigenaren kunnen vervolgens geld verdienen door deze ervaringen aan te bieden aan anderen. In mei 2019 werd het stuk The Secret of Satoshis Tea Garden verkocht voor 1.299.999 MANA verkocht, wat neerkomt op ongeveer $80.500.

1. Racewagen in F1 Delta Time

Ten slotte werd in mei 2019 voor bijna 416 ETH (ongeveer $113.000) een F1 racewagen verkocht binnen het spel F1 Delta Time. In dit blockchain-spel, dat wordt ondersteund door de officiële F1-organisatie, kunnen spelers met digitale F1-wagens tegen elkaar racen. In mei werd de wagen “1-1-1” uitgegeven op de blockchain, wat volgens de makers van het spel, Animoca Brands, een unieke wagen is waar er maar één van is. De wagen biedt prestaties die boven het maximum van andere wagens binnen het spel liggen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie