Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Dit waren de duurste blockchain game-voorwerpen die in 2019 zijn verkocht

Dit waren de duurste blockchain game-voorwerpen die in 2019 zijn verkocht

Blockchain-technologie biedt een aantal mogelijkheden die vooral voor de gaming-wereld interessant kunnen zijn. Een daarvan is de mogelijkheid om Non-fungible tokens (NFT’s) uit te geven. In 2019 zijn er weer een aantal dure NFT’s verkocht, wat aantoont dat de wereld van NFT’s nog steeds in volle vaart is. In dit artikel lees je top 3 duurste NFT’s van 2019 die voortkwamen uit een onderzoek van Cointelegraph.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met NFT’s; dit zijn tokens die op een blockchain worden uitgegeven, zoals de Ethereum-blockchain. De tokens kunnen in het geval van bijvoorbeeld games een digitaal item vertegenwoordigen zoals een zwaard of racewagen. Doordat het token uniek is, wat te bewijzen is met de data op de blockchain, kan men de objecten verzamelen en verkopen. Dit zorgt ervoor dat er een vrije economie in een spelwereld gerealiseerd kan worden, en soms geven mensen enorme bedragen uit aan dergelijke NFT’s. De tokens worden overigens niet alleen voor games gebruikt. Zo is Nike van plan om schoenen op een blockchain te zetten middels NFT’s.

3. Ruimteschip in Crypto Space Commanders

- Advertentie -

In september 2019 werd in het spel Crypto Space Commanders een ruimteschip verkocht voor maar liefst 250 ETH, wat neerkomt op ongeveer $45.000. Elk ruimteschip in deze MMORPG van Lucid Sight heeft unieke eigenschappen welke worden vastgelegd in unieke NFT’s op de Ethereum-blockchain. De Battlecruiser ID #3155 was vooral uniek door zijn enorme snelheid.

2. Een virtueel stuk land in Decentraland

Op plek twee staat “The Secret of Satoshis Tea Garden.” Op het virtual reality-platform Decentraland kan men een stuk land kopen waarop unieke virtuele ervaringen gebouwd kunnen worden. De eigenaren kunnen vervolgens geld verdienen door deze ervaringen aan te bieden aan anderen. In mei 2019 werd het stuk The Secret of Satoshis Tea Garden verkocht voor 1.299.999 MANA verkocht, wat neerkomt op ongeveer $80.500.

1. Racewagen in F1 Delta Time

Ten slotte werd in mei 2019 voor bijna 416 ETH (ongeveer $113.000) een F1 racewagen verkocht binnen het spel F1 Delta Time. In dit blockchain-spel, dat wordt ondersteund door de officiële F1-organisatie, kunnen spelers met digitale F1-wagens tegen elkaar racen. In mei werd de wagen “1-1-1” uitgegeven op de blockchain, wat volgens de makers van het spel, Animoca Brands, een unieke wagen is waar er maar één van is. De wagen biedt prestaties die boven het maximum van andere wagens binnen het spel liggen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.143,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.200,52 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.208,62 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.211,98 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.239,39 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...