Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2024 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 11:25

Dit zijn de 3 meest trending cryptocurrencies van dit moment

icon-altcoins
Altcoin nieuws
altcoin-BNB-Inqubeta-QUBE

Foto: Shutterstock/Chinnapong

De wereld van cryptocurrencies is altijd vol verrassingen, met nieuwe spelers en ontwikkelingen die voortdurend de aandacht trekken van investeerders en liefhebbers. Recentelijk hebben drie specifieke projecten zichzelf in de schijnwerpers geplaatst. Dankzij significante gebeurtenissen en ontwikkelingen rondom deze cryptocurrencies hebben zij de aandacht veroverd van de crypto-community.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Crypto-airdrops en nieuwe ontwikkelingen

De meest besproken en ‘trending’ cryptocurrencies op het moment zijn volgens het crypto-analysebureau Santiment: Wormhole (W), Ethena Labs (ENA), en Waves Protocol (WAVES). Zowel Wormhole als Ethena Labs hadden deze week een zogeheten airdrop waarbij een enorme hoeveelheid tokens werden vrijgegeven en weggegeven.

Bij dWormhole werden 670 miljoen tokens verdeeld onder bijna 400.000 wallets. Deze gebeurtenis markeert een belangrijke stap richting een gedecentraliseerde toekomst voor het platform. Desondanks heeft de Wormhole-token (W) te kampen gehad met een daling van 27,5% in waarde sinds het begin van de notering op CoinGecko. Door de airdrop van gisteren is de aandacht voor W in ieder geval enorm.

Aan de andere kant heeft Ethena Labs ook aanzienlijke aandacht gekregen na de lancering van hun governance token (ENA) en een daaropvolgende airdrop van $450 miljoen. De enorme belangstelling en snelle waardetoename van ENA na de lancering benadrukken de potentie en het enthousiasme rondom dit relatief nieuwe crypto-project.

Advertentie

De risico’s van snelle crypto-groei

Waves Protocol, hoewel om andere redenen in het nieuws, belicht een andere kant van de cryptocurrency-markt: de volatiliteit en de onzekerheden. Na een significante daling in waarde en de mogelijke delisting door Binance, bevindt WAVES zich in een kritieke fase.

Het Waves Protocol heeft daarom een voorstel gedaan om $XTN treasury funds in de Waves Index (WIND) pool te investeren, waarmee het WAVES tokens gaat kopen uit Neutrino-reserves. Dit plan zorgt voor nogal wat reuring in de crypto-markt.

Deze drie projecten vertegenwoordigen slechts een klein deel van de steeds veranderende wereld van cryptocurrencies. Een wereld waar van de een op de andere dag een nieuwe cryptomunt het gesprek van de dag kan zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie