Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2024 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 11:25

Dit zijn de 3 meest trending cryptocurrencies van dit moment

icon-altcoins
Altcoin nieuws
altcoin-BNB-Inqubeta-QUBE

Foto: Shutterstock/Chinnapong

De wereld van cryptocurrencies is altijd vol verrassingen, met nieuwe spelers en ontwikkelingen die voortdurend de aandacht trekken van investeerders en liefhebbers. Recentelijk hebben drie specifieke projecten zichzelf in de schijnwerpers geplaatst. Dankzij significante gebeurtenissen en ontwikkelingen rondom deze cryptocurrencies hebben zij de aandacht veroverd van de crypto-community.

Schrijf memecoins niet te snel af, zegt bekende crypto expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto-airdrops en nieuwe ontwikkelingen

De meest besproken en ‘trending’ cryptocurrencies op het moment zijn volgens het crypto-analysebureau Santiment: Wormhole (W), Ethena Labs (ENA), en Waves Protocol (WAVES). Zowel Wormhole als Ethena Labs hadden deze week een zogeheten airdrop waarbij een enorme hoeveelheid tokens werden vrijgegeven en weggegeven.

Bij dWormhole werden 670 miljoen tokens verdeeld onder bijna 400.000 wallets. Deze gebeurtenis markeert een belangrijke stap richting een gedecentraliseerde toekomst voor het platform. Desondanks heeft de Wormhole-token (W) te kampen gehad met een daling van 27,5% in waarde sinds het begin van de notering op CoinGecko. Door de airdrop van gisteren is de aandacht voor W in ieder geval enorm.

Aan de andere kant heeft Ethena Labs ook aanzienlijke aandacht gekregen na de lancering van hun governance token (ENA) en een daaropvolgende airdrop van $450 miljoen. De enorme belangstelling en snelle waardetoename van ENA na de lancering benadrukken de potentie en het enthousiasme rondom dit relatief nieuwe crypto-project.

Advertentie

De risico’s van snelle crypto-groei

Waves Protocol, hoewel om andere redenen in het nieuws, belicht een andere kant van de cryptocurrency-markt: de volatiliteit en de onzekerheden. Na een significante daling in waarde en de mogelijke delisting door Binance, bevindt WAVES zich in een kritieke fase.

Het Waves Protocol heeft daarom een voorstel gedaan om $XTN treasury funds in de Waves Index (WIND) pool te investeren, waarmee het WAVES tokens gaat kopen uit Neutrino-reserves. Dit plan zorgt voor nogal wat reuring in de crypto-markt.

Deze drie projecten vertegenwoordigen slechts een klein deel van de steeds veranderende wereld van cryptocurrencies. Een wereld waar van de een op de andere dag een nieuwe cryptomunt het gesprek van de dag kan zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie