Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
01/02/2024 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 17:10

Dogecoin bereikt recordaantal adressen na stijging van 1100%

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin bereikt recordaantal adressen na stijging van 1100%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De dogecoin (DOGE) koers wil bepaald nog geen indruk maken. In de afgelopen 2 maanden daalde de prijs met meer dan 20%. Hoewel de koers teleurstellend was, zag het meme project een opmerkelijke toename van 1.100% in het aantal adressen. Daarmee komt het totaal op een recordaantal van 247.240 adressen te staan. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DRC-20 standaard zorgt voor enorme groei aantal adressen

Historisch gezien kan een stijging in netwerkactiviteit en het aantal gebruikers de prijs van een cryptocurrency beïnvloeden. Crypto analist Ali Martinez wijst dan ook erop dat deze groei op termijn positieve gevolgen kan hebben voor de prijsontwikkelingen van DOGE, vooral als de toename in adressen gepaard gaat met andere positieve ontwikkelingen binnen het ecosysteem. 

Een katalysator achter deze groei lijkt te liggen aan de nieuwe DRC-20 standaard. De tokenstandaard belichaamt een significante innovatie binnen het Dogecoin netwerk en is geïnspireerd door Ethereum’s (ETH) ERC-20. Deze standaard maakt de creatie van digitale activa mogelijk, die een breed scala aan functies ondersteunen, zoals beloningen, het mogelijk maken van gedecentraliseerde finance (DeFi) diensten en stemrechten.

De introductie van de standaard bevordert innovatie binnen het netwerk en stelt ontwikkelaars in staat om een breed scala aan digitale activa en applicaties te creëren, waardoor het ecosysteem diverser en rijker wordt.

Advertentie

Dogecoin als betaalmiddel op social media platform X

Een andere oorzaak van de groei in adressen ligt mogelijk aan de speculaties rondom een mogelijk nieuw betaalsysteem op het social media platform X (voorheen Twitter), dat eigendom is van Elon Musk. De Zuid-Afrikaan een bekende voorstander van de memecoin. Zijn gedrag zorgt dan ook voor veel impact op de koers.

Het recent opgerichte “XPayments” account op X kreeg al snel meer dan honderdduizend volgers zonder een enkele bericht te plaatsen. Deze snelle groei heeft de geruchtenmolen in werking gezet. Hoewel concrete plannen nog ontbreken, verwachten handelaren dat Dogecoin een rol zal spelen in dit aankomende betaalsysteem.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie