Timo Bult Timo Bult
05/08/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 09:55

Dogecoin (DOGE) kopen op Bitvavo kan vanaf vandaag!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) kopen op Bitvavo kan vanaf vandaag!

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE), de moeder der aller meme coins die de afgelopen maanden bizarre sprongen heeft gemaakt. Terwijl veel mensen dachten dat de crypto eigenlijk geen waarde toevoegt, dacht het internet daar anders over. Dogecoin staat namelijk sinds 1 januari meer dan 4.000% in de plus. En vandaag hebben we mooi nieuws betreft deze altcoin: dogecoin kopen bij Bitvavo kan vanaf vandaag! Heb je nog geen account? Via deze link krijg je de eerste €1.000 aan handelskosten helemaal voor noppes.

De Nederlandse exchange Bitvavo noteert deze week vijf dagen op rij een nieuwe altcoin. Maandag mocht polkadot (DOT) het startschot geven en dinsdag was het de beurt aan solana (SOL). Gisteren was polygon (MATIC) de nieuwste toevoeging op het platform.

Dogecoin is een cryptocurrency die eigenlijk als grap begon. Het is gebaseerd op de Doge meme, een meme van een Shiba Inu hond met daarop teksten als “Much wow” en “So scare.” En zo snel als een meme zich over het internet verspreidt, deed de daaruitvloeiende cryptocurrency dat ook!

De cryptocurrency kreeg natuurlijk zo nu en dan een steuntje in de rug. Niemand minder dan Elon Musk, Tesla en SpaceX CEO, suggereerde meerdere keren zijn steun in vage tweets. Uiteindelijk stuurde hij ook minder vage tweets de wereld in waarin hij ideeën deelde over hoe Dogecoin verbeterd zou kunnen worden. Deze tweets bleken uiteindelijk raketjes te zijn voor de DOGE koers. Die steeg namelijk elke keer als Musk weer een tweet deelde die ook maar iets met een hond te maken had.

Wie aan crypto denkt, denkt waarschijnlijk vrijwel direct aan Dogecoin. Natuurlijk, de crypto-sector gaat om veel meer dan een hond en een meme. Maar crypto en het internet gaan hand in hand. En dat internet is raar, wat alleen al blijkt uit de 4.000% stijging van DOGE dit jaar én dat de cryptocurrency nu een van de 10 grootste crypto’s ter wereld is.

Voor Nederlanders is het de afgelopen tijd steeds moeilijker geworden om makkelijk altcoins te kopen. Gelukkig is daar Bitvavo met de notering van dogecoin op zijn handelsplatform. Vanaf 14:00 vandaag kunnen Nederlanders en Belgen met makkelijke betaalmethodes als iDeal en SEPA dogecoin kopen bij Bitvavo. Nog geen account? Klik hier om direct van start te gaan en krijg een mooie welkomstbonus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie