Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2022 11:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2022 11:52

Dogecoin en waves nemen de leiding in stijgende crypto-markt

Nieuws
Crypto analyse: Dogecoin koers in gevaarlijke zone, daling aanstaande

Foto: surassawadee/Shutterstock

De meeste altcoins zitten momenteel, net als bitcoin (BTC), in een lichte opwaartse trend. Alhoewel de meeste cryptocurrencies uit de top 100 groen kleuren, trekken ze minder hard aan dan gisteren.

De totale marktkapitalisatie stijgt vanochtend naar $1,78 biljoen, een stijging van 2,9% ten opzichte van 24 uur geleden en van 10% ten opzichte van het dieptepunt van afgelopen weekend. Desondanks liggen de meeste crypto ondertussen ver onder de prijs van een week en al helemaal sinds de top uit november.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum in de plus

Ethereum (ETH) testte maandag al de $2.500, maar werd daar afgewezen en kelderde toen helemaal naar $2.200. Het was de laagste prijs voor de ether koers sinds eind juli. Vervolgens maakte ether een flinke bounce naar $2.485 maar corrigeerde toen gelijk weer iets omlaag.

Ether hield vervolgens stand boven $2.400, maar maakte gisterenmiddag toch even een dip naar $2.360. Daar maakte ether weer een flinke bounce en brak ditmaal zelfs door $2.500. Eventjes dan, want ether corrigeerde vervolgens terug naar $2.400. Toch kwam ether vanochtend wederom bij $2.500 uit en ditmaal brak de koers er zelfs doorheen. Desondanks staat ether alsnog 20% onder de prijs van een week geleden en zelfs 38% onder de prijs van een maand geleden. In elk geval wordt de dip gekocht:

Advertentie

Top 10 crypto stijgt, behalve LUNA

Binance coin (BNB) toont een hoge correlatie met ether momenteel en maakte gisterenmiddag ook even een dip en vervolgens een flinke bounce. BNB staat vanochtend 4% in de plus en breekt wellicht op het moment van schrijven door $385.

Cardano (ADA) schommelt iets heviger en bleef in de afgelopen 24 uur iets achter. ADA staat 3% in de plus en vecht momenteel met weerstand rond $1,07. Solana (SOL) schoot daarentegen even hard omhoog gisterenavond, maar werd op $100 afgewezen en corrigeerde toen flink omlaag. Toch kon SOL gedurende nacht weer stijgen en staat de koers 4,5% in de plus rond $97.

Ripple (XRP) maakte niet die enorme sprong gisterenavond, maar bleef juist gedurende nacht sterker stijgen. XRP staat 5% in de plus en komt op $0,633 uit. Polkadot (DOT) staat ook 4% in de plus maar heeft duidelijk moeite met $19.

Terra (LUNA) is opvallend een van de weinige koersen die vandaag in het rood staat. LUNA maakte gisterenavond ook een bounce, maar werd op $66,5 afgewezen en kon gedurende nacht niet herstellen. LUNA staat 3,5% in de min en komt op $63,5 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste stijgers top 100

We zien in de top 100 een reeks crypto fors aantrekken, waaronder de koersen van meerdere non-fungible token (NFT) projecten. Zo staan sandbox, (SAND) en decentraland (MANA) 8% in de plus. Vervolgens zien we dat dogecoin (DOGE) momenteel hard stijgt. DOGE staat 10% in de plus en test momenteel de weerstand rond $0,15.

Ook elrond (ELGLD) loopring (LRC), polygon (MATIC), curve (CRV) en basic attention token (BAT) staan 10% in de plus. Enjin (ENJ), klaytn (KLAY), near (NEAR), flow (FLOW), ecomi (OMI), secret (SCRT) staan zelfs zo’n 12% tot 13% in de plus.  Helium (HNT) en synthetix (SNX) 15%. Gala is met een stijging van maar liefst 20% de uitschieter onder NFT vandaag.

Waves maakte asfgelopen nacht een enorme sprong. De koers zat sinds oktober in een neerwaarste trend, maar staat vanochtend maar liefst 40% in de plus. Rond $12 lijkt wel nog te veel weerstand te liggen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie