Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2021 13:11

Dogecoin meeste zoekopdrachten in helft van alle Amerikaanse staten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin meeste zoekopdrachten in helft van alle Amerikaanse staten

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) is blijkbaar nog altijd zeer populair. In bijna de helft van alle Amerikaanse staten wordt via Google van alle cryptocurrencies het meest gezocht naar dogecoin. Dat blijkt uit gegevens van Google Trends, onderzocht door The Advisor Coach, en gedeeld door Business Insider op 21 november.

Dogecoin was de meest gezochte crypto op Google in maar liefst 23 van de 50 staten. Volgens de publicatie komt deze stijging in populariteit grotendeels door de tweets van Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde:

“De stijging van de interesse kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de goedkeuring van Elon Musk die eerder in het jaar verklaarde dat Tesla dogecoin als betaalmiddel zou accepteren.”

Aldus The Advisor Coach. Dat klopt overigens niet helemaal. Musk vroeg in mei op Twitter aan zijn volgers of zij willen dat Tesla dogecoin accepteert, maar het bedrijf heeft dit vervolgens nooit bevestigd en het is vooralsnog ook niet direct mogelijk. Het is naar verluidt wel mogelijk om via Bots Inc voor tweedehands Tesla’s met DOGE te betalen.

Na dogecoin volgt de moeder aller cryptocurrencies: bitcoin (BTC). In 10 Amerikaanse staten werd het meest gezocht naar bitcoin. Dan volgt ethereum (ETH) met de meeste zoekopdrachten in 8 staten.

Op de vierde positie volgt de andere beruchte meme coin: shiba inu (SHIB). In zeven Amerikaanse staten waren de meeste Google zoekopdrachten naar shiba inu, waaronder in Californië en Texas, de twee grootste Amerikaanse staten qua bevolking.

Dat de twee meme coins zeer populair zijn qua aantal zoekopdrachten, is geen verassing. Deze twee crypto trekken dit jaar relatief veel aandacht van nieuwe particuliere investeerders. Desondanks kon afgelopen weekend avalanche (AVAX) beide meme coins inhalen qua marktkapitalisatie.

Ten slotte valt het op dat cardano (ADA) de meest gezochte crypto is in de staat Colorado en in Pennsylvania is dat lithium finance (LITH), een nieuwe decentralized finance (DeFi) project.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie