Kevin Schijven Kevin Schijven
05/10/2022 09:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2022 09:06

Dogecoin stijgt hard nu Musk toch Twitter koopt, maar GMX steelt show

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Experts verwachten vanaf hier een omkeer voor de dogecoin koers

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De crypto-markt kon de afgelopen twee dagen (samen met aandelenmarkten) goed stijgen, maar die stijging lijkt inmiddels wat af te remmen. Toch is er hoop dat nieuwe ontwikkeling omtrent een beruchte meme coin weer enige “retail FOMO” kan opwekken. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies blijft echter voor alsnog dichtbij de $1 biljoen hangen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin houdt nog boven $20.000 stand

Bitcoin (BTC) heroverde gisteren weer de $20.000, maar de koers loopt vlak daarboven tegen flink wat weerstand aan. De recente stijging ging niet alleen gepaard met een stijgende aandelenmarkt en een dalende Amerikaanse dollar, maar ook met whales die fors accumuleren. Toch heeft BTC weer moeite met dezelfde piek als een week geleden op 27 september. Bitcoin zakt momenteel naar $20.080 op Coinbase en €20.200 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 0,8% in de plus.

Advertentie

Ethereum zakt iets

Ethereum (ETH) lijkt al meer moeite te hebben dan bitcoin. De ether koers tikte gisteren tweemaal een piek van $1.365 aan, maar dat is al minder hoog dan de piek van 27 september. ETH duikt momenteel helemaal naar $1.340 waarmee de koers vandaag 0,5% in de min staat.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Dogecoin hardste stijger na Musk nieuws

Dogecoin (DOGE) trekt weer de aandacht op de crypto-markt. De DOGE koers maakte gisterenavond een flinke sprong, piekte vervolgens rond $0,66 en houdt sindsdien stand rond $0,65. Daarmee staat de DOGE koers toevallig ook 6,5% in de plus vandaag.

Die flinke stijging heeft natuurlijk met nieuws te maken over miljardair en dogecoin fan Elon Musk. Het ziet er naar uit dat Musk wellicht toch Twitter voor het oorspronkelijk afgesproken bedrag gaat kopen. Analysebedrijf Santiment meldt daarnaast dat whale transacties en funding rates voor DOGE omhoog schieten.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Luna & Lunc dalen weer

Alhoewel de meeste koersen in de top 100 rood kleuren, zijn het vooralsnog geen harde dalers. Terra (LUNA) en terra luna classic (LUNC) blijven nog altijd zeer volatiel en staan beide zo’n 3% in de min vandaag. Lido (LDO), de hardste stijger van vorig kwartaal, staat bijna 4% in de min. Evmos (EVMOS) daalt het hardst vandaag en staat 4,5% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

GMX stijgt met 35%

Daartegenover staat helium (HNT), juist een van de hardste dalers van vorige periode, vandaag bijna 10% in de plus staat. Daarnaast hebben we nieuwkomer gmx (GMX) de top 100 binnenstormen na een stijging van bijna 35%. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een nieuwe notering op Binance.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie