Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 13:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 11:44

Dogecoin stijgt weer hard – wat zit hier achter?

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aantal Dogecoin-miljonairs stijgt rap: groot geld toont interesse

Foto: Hansonl/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) noteert de afgelopen dagen een indrukwekkende stijging van bijna 30% en trekt daarmee weer de aandacht van crypto beleggers over de hele wereld. Maar wat ligt er aan de basis van deze plotselinge opmars van de populaire memecoin?

De invloed van Coinbase

Een belangrijke drijfveer achter de recente prijsstijging van Dogecoin is het nieuws rond Coinbase, een vooraanstaande Amerikaanse cryptocurrency exchange. Coinbase kondigde plannen aan om futures handel voor Dogecoin, samen met Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH), te introduceren.

Deze aankondiging kwam naar voren in een brief aan de toezichthouder op 7 maart, waarin Coinbase Derivatives zijn voorstel voor een futures contract voor Dogecoin uiteenzette. Interessant is dat Coinbase de mogelijkheid heeft deze futures te noteren onder de ‘self-certification’ regel van de toezichthouder, wat betekent dat zij zonder officiële goedkeuring kunnen doorgaan, zolang ze zich maar aan de regelgeving houden.

DOGE-whales zijn weer actief

Parallel aan de ontwikkelingen rond Coinbase vertoont Dogecoin een toename in de activiteit van grote investeerders, ook wel whales genoemd. Tegelijkertijd steeg de open interest (de hoeveelheid open futures posities voor DOGE) hard. De open interest voor dogecoin futures is met maar liefst 27,5% gestegen, waardoor deze de $1 miljard grens overschreed. Deze stijging in open interest duidt op een groeiende interesse van professionele handelaren in DOGE, wat uiteraard een positief signaal is voor de prijsontwikkeling van de munt.

Volgens IntoTheBlock is het aantal Dogecoin-transacties tussen de $100.000 en $1 miljoen met ongeveer 92% gestegen in de afgelopen 24 uur. Nog opmerkelijker is dat het aantal transacties van meer dan $1 miljoen met meer dan 600% is toegenomen in de laatste 30 dagen, wat duidt op een hernieuwd vertrouwen van grote investeerders in de memecoin.

Deze factoren suggereren dat dogecoin nog steeds in staat is om beleggers te verrassen en nieuwe mogelijkheden te bieden. De komende tijd zal uitwijzen hoe deze ontwikkelingen de koers van DOGE zullen beïnvloeden. Al met al gaat het ook met andere mecoins natuurlijk erg goed de afgelopen tijd.

Nederlandse broker geeft lezers tijdelijk 75 dogecoin gratis

Ben jij voornemens om je eerste stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct viert de stijgende cryptomarkt en geeft onze lezers tijdelijk 75 Dogecoin helemaal gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 75 Dogecoin helemaal gratis als welkomstgeschenk.

Pak 75 DOGE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie