Timo Bult Timo Bult
12/06/2021 06:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2021 06:35

Eerste Cardano (ADA) smart contract uitgevoerd op testnet, een nieuwe belangrijke mijlpaal!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eerste Cardano (ADA) smart contract uitgevoerd op testnet, een nieuwe belangrijke mijlpaal

Goed nieuws weer voor Cardano (ADA)! Het allereerste smart contract ooit is namelijk uitgevoerd op Cardano. Dit is de nieuwste belangrijke mijlpaal voor het project op weg naar de volledige lancering van smart contracts. Input Output Hong Kong maakte het nieuws gisteren bekend in een update.

Op dit moment wordt de grote Alonzo update getest op het testnet. In de eerste fase, ook wel Alonzo Blue genaamd, maken pioneers en een aantal partners kennis met de werkwijze van Cardano smart contracts. Het is dus gelukt om de eerste smart contract te draaien op het testnet.

Gedurende deze fase moeten de ontwikkelaars bewijzen dat zij code succesvol kunnen “invoeren, valideren en uitvoeren, on-chain,” aldus Nigel Hemsley van IOHK. Zodra het zover is zal het testnet overgaan in Alonzo White. In deze fase worden diepere componenten geïntroduceerd.

Vooralsnog gaat het dus om een select groepje ontwikkelaars dat Alonzo kan testen. Tijdens Alonzo Purple zal het publiek een testrit kunnen gaan maken op het netwerk. Op dat moment komt de mainnet lancering zeer dichtbij. Deze staat naar verwachting gepland voor augustus. Hiervoor is het dus wel de bedoeling dat alles volgens schema verloopt en er geen grote fouten optreden.

Het Alonzo testnet werd eind mei gelanceerd en dat verliep vlekkeloos. Het team achter Cardano richt zich naast de ontwikkeling van het netwerk ook op het sluiten van samenwerkingen. Kan Cardano de Afrikaanse economie een steuntje in de rug geven?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie