Roy van Krieken Roy van Krieken
15/08/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2021 14:55

Elon Musk: Dogecoin (DOGE) is de meest geschikte cryptocurrency voor het gebruik als betaalmiddel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk: Dogecoin (DOGE) is de meest geschikte cryptocurrency voor het gebruik als betaalmiddel

Er lijkt haast geen week voorbij te gaan zonder dat miljardair en Tesla CEO Elon Musk zich uitspreekt over de meme-coin dogecoin (DOGE). Hij noemt de coin al langer in veel van zijn tweets en is vaak lovend over de cryptocurrency. Als gevolg daarvan stijgt de koers van dogecoin soms enorm, al lijkt dit effect van Musk op de koers wel af te zwakken.

Crypto ontbijt: SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin als betaalmiddel

In opnieuw een tweet haalt Musk aan dat hij gelooft dat dogecoin een mooie toekomst tegemoet kan gaan. Volgens hem is dogecoin namelijk perfect geschikt voor het gebruik als betaalmiddel.

Hij geeft dit aan in een reactie op een nieuwsbericht dat Mark Cuban, eveneens miljardair en crypto-fan, dogecoin de sterkste crypto noemt dat eventueel als betaalmiddel gebruikt kan gaan worden. Elon Musk is dus niet de enige persoon die hier heilig in gelooft.

Advertentie

Adoptie van dogecoin

Mark Cuban is sinds 2000 de eigenaar van het Amerikaanse basketbalteam Dallas Mavericks. In maart van dit jaar heeft hij al besloten dat het mogelijk gaat zijn om tickets voor wedstrijden en bepaalde merchandise te kopen met dogecoin.

Er bestaan dus al voorbeelden van hele duidelijke adoptie van de meme-coin als betaalmiddel. 

Vaak wordt er kritiek geuit op het feit dat dogecoin een oneindig aanbod heeft. Er zit namelijk geen limiet aan hoeveel dogecoins er bestaan in de wereld en elke dag komt er een grote hoeveelheid bij. Mark Cuban ziet dit echter juist als een voordeel.

Hij stelt dat dergelijke ‘deterministische inflatie’ juist bij zal dragen aan de effectiviteit van dogecoin als betaalmiddel. Bitcoin (BTC), dat wel een maximum van 21 miljoen coins heeft, is daarom juist volgens Cuban geen realistisch betaalmiddel. Hij vergelijkt bitcoin dan ook vooral met goud.

Als invloedrijke personen binnen de wereld van cryptocurrency hebben Musk en Cuban de mogelijkheid om adoptie van dogecoin een significante boost te geven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie