Roy van Krieken Roy van Krieken
10/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 13:00

Elon Musk’s advocaten roepen op tot einde van Dogecoin rechtszaak

Nieuws
Dogecoin-DOGE-rechtszaak-Elon-Musk

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

Advocaten van Tesla CEO Elon Musk pleiten voor de verwerping van een miljardenzaak waarin Musk wordt beschuldigd van handel met voorkennis in dogecoin (DOGE), ten koste van zijn online volgers. Deze beschuldigingen zouden, volgens de advocaten van de miljardair, ongegrond zijn en voortkomen uit Musk’s ‘normale’ activiteiten op Twitter.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin Tweets

De meeste mensen die in DOGE investeren of zich op Twitter, ondertussen uiteraard hernoemd tot X, bevinden zullen ongetwijfeld de beruchte tweets van Elon Musk voorbij hebben zien komen. Elke tweet van de techmagnaat die, op wat voor manier dan ook, over DOGE ging zorgde voor een koersstijging (of daling) van de memecoin.

In een brief die maandag werd ingediend bij een federale rechtbank in New York benadrukte advocaat Shapiro echter dat de rechtszaak puur is gebaseerd op wat hij omschreef als “onschuldige en vaak jolige tweets” van Musk over DOGE. 

“Het is niet onrechtmatig om steun of grappige afbeeldingen te tweeten over een cryptocurrency met een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard,” verklaarde de advocaat

Het juridische team van Musk heeft met name kritiek op de beweringen dat specifieke wallets, waaruit DOGE zou zijn verhandeld, daadwerkelijk aan de CEO zouden toebehoren. De advocaten betogen dat er onvoldoende bewijs is voor deze bewering.

Advertentie

Elon Musk herhaaldelijk aangeklaagd

Oorspronkelijk werd er in juni 2022 een klacht ingediend waarin $258 miljard van Musk werd geëist vanwege vermeende beleggersverliezen door zijn promotie van DOGE. Deze zaak is sindsdien meerdere keren aangepast. Evan Spencer, de hoofdadvocaat van de eisers, heeft in juni 2023 aanklachten over handel met voorkennis en marktmanipulatie toegevoegd.

Volgens de verdediging zijn sommige van Musk’s tweets slechts vage en overdreven uitspraken. Als voorbeeld noemden zij tweets zoals “Dogecoin to the moon” en “Dogecoin zal eeuwig leven”.

Zowel de eisers als verdedigers erkennen dat dogecoin een speculatieve belegging is. Het feit dat dit algemeen bekend is, werd ook onderstreept door de oprichter van dogecoin, Billy Markus. Spencer stelde daarnaast dat de beschuldiging van handel met voorkennis geen stand houdt, omdat Musks privé-intenties over zijn Dogecoin tweets geen vertrouwelijke informatie bevatten.

“Ondanks meerdere kansen om hun klacht aan te scherpen, blijven de aantijgingen van de eisers tekortschieten,” concludeerden de advocaten van Musk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie