Roy van Krieken Roy van Krieken
10/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 13:00

Elon Musk’s advocaten roepen op tot einde van Dogecoin rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-DOGE-rechtszaak-Elon-Musk

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

Advocaten van Tesla CEO Elon Musk pleiten voor de verwerping van een miljardenzaak waarin Musk wordt beschuldigd van handel met voorkennis in dogecoin (DOGE), ten koste van zijn online volgers. Deze beschuldigingen zouden, volgens de advocaten van de miljardair, ongegrond zijn en voortkomen uit Musk’s ‘normale’ activiteiten op Twitter.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin Tweets

De meeste mensen die in DOGE investeren of zich op Twitter, ondertussen uiteraard hernoemd tot X, bevinden zullen ongetwijfeld de beruchte tweets van Elon Musk voorbij hebben zien komen. Elke tweet van de techmagnaat die, op wat voor manier dan ook, over DOGE ging zorgde voor een koersstijging (of daling) van de memecoin.

In een brief die maandag werd ingediend bij een federale rechtbank in New York benadrukte advocaat Shapiro echter dat de rechtszaak puur is gebaseerd op wat hij omschreef als “onschuldige en vaak jolige tweets” van Musk over DOGE. 

“Het is niet onrechtmatig om steun of grappige afbeeldingen te tweeten over een cryptocurrency met een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard,” verklaarde de advocaat

Het juridische team van Musk heeft met name kritiek op de beweringen dat specifieke wallets, waaruit DOGE zou zijn verhandeld, daadwerkelijk aan de CEO zouden toebehoren. De advocaten betogen dat er onvoldoende bewijs is voor deze bewering.

Advertentie

Elon Musk herhaaldelijk aangeklaagd

Oorspronkelijk werd er in juni 2022 een klacht ingediend waarin $258 miljard van Musk werd geëist vanwege vermeende beleggersverliezen door zijn promotie van DOGE. Deze zaak is sindsdien meerdere keren aangepast. Evan Spencer, de hoofdadvocaat van de eisers, heeft in juni 2023 aanklachten over handel met voorkennis en marktmanipulatie toegevoegd.

Volgens de verdediging zijn sommige van Musk’s tweets slechts vage en overdreven uitspraken. Als voorbeeld noemden zij tweets zoals “Dogecoin to the moon” en “Dogecoin zal eeuwig leven”.

Zowel de eisers als verdedigers erkennen dat dogecoin een speculatieve belegging is. Het feit dat dit algemeen bekend is, werd ook onderstreept door de oprichter van dogecoin, Billy Markus. Spencer stelde daarnaast dat de beschuldiging van handel met voorkennis geen stand houdt, omdat Musks privé-intenties over zijn Dogecoin tweets geen vertrouwelijke informatie bevatten.

“Ondanks meerdere kansen om hun klacht aan te scherpen, blijven de aantijgingen van de eisers tekortschieten,” concludeerden de advocaten van Musk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie