Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws EOS' Block.one krijgt patent voor voor op blockchain-gebasseerd social media systeem

EOS’ Block.one krijgt patent voor voor op blockchain-gebasseerd social media systeem

Het bedrijf achter het EOSIO protocol (EOS), Block.one heeft een patent toegekend gekregen voor een systeem dat populaire social media posts meer promotionele erkenning kan bieden. Dit kan interessant zijn voor marketingdoeleinden.

Het patent werd in mei 2019 al ingediend en is op 28 april dit jaar goedgekeurd. In het patent beschrijft Block.one het systeem als een systeem waar bieders onderling tegen elkaar op kunnen bieden om daarmee een goede positie te veroveren voor hun content. Denk hierbij aan trending posts waar veel mensen naar kijken of een bekende blog die veel gelezen wordt.

“Een manier waarop je post veel aandacht op zich neemt is door positieve feedback, de gebruiker die de post plaatst ontvangt doorgaans de meeste aandacht en blootstelling. De gebruikers die de positieve feedback plaatsen ontvangen dit slechts tijdelijk.”

- Advertentie -

Het systeem wordt in het patent omschreven als een geautomatiseerde methode om het bieden op een social media post te realiseren en waarbij de data van de post zelf wordt opgeslagen in de blockchain. Naast genereren van positieve feedback, biedt het systeem ook een manier om geld te verdienen voor zowel het platform waarop de content geplaatst wordt als de originele eigenaar van de content.

Allereerst voert het systeem checks uit om de authenticiteit te kunnen bepalen, dit is mogelijk door de data die opgeslagen staat in de daarvoor bedoelde blockchain. De bieders maken daarna gebruik van de tokens die Block.one aanbiedt en deze worden verdeeld over het platform en de content creator.

In maart investeerde Block.one $100 miljoen in het social media platform Voice, daarnaast hebben ze ook $50 miljoen aan intellectuele goederen geïnvesteerd. Voice zal het eerste zelfstandige platform zijn waarop de technologie geïmplementeerd wordt. De huidige infrastructuur van het platform lijkt zich het best te lenen voor een dergelijke operatie, Voice slaat momenteel al veel data op in een server en op de blockchain waardoor dit een ideale oplossing lijkt.

De koers van bitcoin heeft zoals verwacht een retrace te pakken. Volgens onze analist Michiel is de 50 dagen moving average (MA) van de 4-uurs chart een belangrijke zone om in de gaten te houden. Benieuwd naar welke niveaus Michiel nog meer kijkt? Bekijk dan zijn zojuist verschenen koersvideo!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.351,73 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.248,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.311,92 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.313,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.313,55 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...