Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2020 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2020 07:03

EOS blockchain maakt de overstap naar EOSIO 2 met een aantal verbeteringen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS blockchain maakt de overstap naar EOSIO 2 met een aantal verbeteringen

Foto: ilolab/Shutterstock

EOSIO, het blockchain-protocol van de EOS (EOS) cryptocurrency, heeft de overstap gemaakt naar EOSIO 2. Dat kondigt Block.one, het bedrijf achter EOS, 10 januari op Twitter aan:


Block.one noemt de geüpdatete blockchain “sneller, simpeler en veiliger.” Verder licht het een aantal nieuwe functies toe in een blogartikel.
Zo is de software waarop smart contracts draaien verbeterd met behulp van een nieuwe WebAssembly engine waardoor smart contracts “16 keer sneller” uitgevoerd kunnen worden dan voorheen.
Ook ondersteunt EOSIO 2 nu Web Authentication (WebAuthn), een internet verificatie standaard dat gebruik maakt van cryptografie als extra beveiliging voor private keys.
Daarnaast meldt Block.one dat de blockchain nu multithreading ondersteunt, wat inhoudt dat computer CPU’s op de EOS blockchain meerdere taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren waardoor verwerkingen van transacties en blockprestaties op het EOS-netwerk voortaan sneller gaan.
Als laatst is er nog de nieuwe EOSIO quickstart Web IDE, een nieuwe tool voor ontwikkelaars waarmee een blockchain ontwikkelingsomgeving binnen enkele minuten opgezet kan worden, wat voorheen uren of zelfs dagen kostte.
Zoals al gisterochtend op Crypto Insiders was te lezen was EOS gisteren de grootste stijger in de markt onder de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, hoogstwaarschijnlijk dus door de overstap naar EOSIO 2.
Block.one kondigde vorige maand aan dat het van plan is om een betaversie van Voice, het nieuwe socialmedia-platform op EOSIO, te lanceren op Valentijnsdag. In juni had Block.one $30 miljoen betaald voor de domeinnaam Voice.com.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie