Timo Bult Timo Bult
03/12/2021 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2021 12:55

Ethereum biedt betere bescherming tegen inflatie dan bitcoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum biedt betere bescherming tegen inflatie dan bitcoin

Foto: leksiv/Shutterstock

Bitcoin (BTC) wordt vaak gezien als dé veilige haven tegen inflatie, maar volgens onderzoekers van een aantal Australische universiteiten begint Ethereum (ETH) steeds interessanter te worden. Vorige maand publiceerden zij een onderzoek waarin zij concluderen dat ethereum “een superieure opslag van waarde is voor de lange termijn.”

Crypto mailing vertelt precies wanneer je wel en niet moet handelen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereums EIP-1559 zorgt voor harde valuta

Onderzoekers van Technische Universiteit Sydney, Macquarie University en de Universiteit van Western Australia deden onderzoek naar hoe Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 ethereum een betere veilige haven maakt ten opzichte van bitcoin. EIP-1559 is een update die een deel van de transactiekosten op het netwerk vernietigt. Dit om de transactiekosten voorspelbaarder te maken.

Onlangs werd een belangrijke mijlpaal bereikt. Sinds de invoering van deze update is er namelijk 1 miljoen ETH vernietigd. Maar krimpt het aanbod nu ook? Op dit moment is dat nog niet het geval. Wel heeft EIP-1559 ervoor gezorgd dat het aanbod minder snel groeit. De mate waarmee de ETH in circulatie groeit is door EIP-1559 zodanig afgenomen dat de inflatie jaarlijks lager ligt dan die van bitcoin. Zo stellen de onderzoekers:

“Op jaarbasis van het tempo van Ethereum-creatie sinds EIP-1559, is de verwachte toename van het totale aanbod van Ethereum slechts 0,98%, wat minder is dan de helft van de toename van 1,99% van het Bitcoin-aanbod die in dezelfde periode vrijwel zeker is.”

Advertentie

‘Ethereum superieur aan bitcoin’

Zodra ETH 2.0 er is zou ether zelfs deflationair kunnen worden. Voor investeerders die hun kapitaal zo goed mogelijk willen beschermen tegen inflatie kan ethereum dus een interessante optie worden. Bitcoin wordt vaak “het digitale goud” genoemd aangezien het een maximale voorraad heeft (21 miljoen BTC) in combinatie met de afnemende distributie van nieuwe BTC over de jaren heen.

Maar ethereums inflatie ligt op dit moment jaarlijks een stuk lager dan die van bitcoin. Daarbij komt natuurlijk het feit dat Ethereum een enorm ecosysteem heeft met veel Decentralized Finance (DeFi) applicaties. De onderzoekers concluderen:

“Ethereum heeft betere hedging-eigenschappen tegen inflatie dan Bitcoin, en Ether kan daarom een superieure langetermijnwaardeopslag bieden in vergelijking met Bitcoin.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie