Ethereum, cardano dalen, binance coin stijgt juist, maar zet dit door?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Analisten zien nieuwe kansen voor deze crypto na verwachte correctie

Foto: Robert Paternoster/Shutterstock

De cryptocurrency markt was, na een sterke maand in juli, de afgelopen dagen weer aan het dalen. Daar leek even dinsdag een einde aan te komen met een kleine stuiter. Ook gisteren maakte de koersen weer een kleine stuiter, maar de meeste crypto liepen vervolgens tegen dezelfde top aan.

Dat zorgt ervoor bitcoin (BTC) vandaag rood kleurt en analisten weer meer bearish worden. Ook de meeste altcoins staan in het rood, al zijn het vooralsnog geen hoge percentages. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt dan ook maar met slechts 1% naar $1,108 biljoen. De markt lijkt momenteel te consolideren voordat een uitbraak volgt.

Ethereum daalt met 2%

Ethereum (ETH) verloor deze week grip op de $1.700 en kwam toen dinsdag rond $1.570 uit. Daarna maakte ETH een kleine bounce, maar piekte al op $1.670. Dat herhaalde nogmaals, maar de piek kwam al lager uit. ETH vond afgelopen nacht nog support rond $1.620, maar dipte even naar $1.600. Momenteel komt ETH wederom bij dit niveau aan en staat de koers 2% in de min vandaag.

XRP, SOL, DOT iets in de min

Ripple (XRP) hield relatief het sterkst stand en staat met $0,37 dan ook slechts 0,5% in de min vandaag. Ook solana (SOL), ondanks het wallet incident, staat slechts 0,7% in de min vandaag en komt momenteel op $38,8 uit. Polkadot (DOT) zakte in de afgelopen 24 uur met 0,8% naar $8,04.

SHIB, AVAX, ADA, DOGE, MATIC dalen iets harder

Shiba inu (SHIB) maakte een minder sterke stuiter afgelopen nacht en komt op $0,0000118 waarmee koers al 1,6% in de min staat. Avalanche (AVAX) schommelde juist harder en zakt momenteel naar $23,3 waarmee de AVAX 1,7% in de min staat. Dat zien we ook bij cardano (ADA), die wederom support zoekt rond $0,5, na een daling van 1,8%. Ook dogecoin (DOGE) staat 1,8% in de min en komt momenteel precies op $0,0666 uit. Polygon (MATIC) zakt met 1,9% en komt momenteel weer onder $0,89 uit.

Binance coin stijgt juist met 3,5%

Binance coin (BNB), van de enorme cryptocurrency exchange Binance, is vandaag de grote uitzondering op de markt. De BNB koers maakte gisteren nog een flinke stijging en hield gedurende nacht boven de $300 stand. Daarmee staat BNB vandaag 3,5% in de plus, maar het ziet er momenteel niet heel zeker uit dat BNB aan die $300 ook vasthoudt.

Crypto top 100 hardste dalers

Alhoewel het grootste deel van de top 100 rood kleurt, vallen de dalingen relatief mee. Desondanks staan maker (MKR), bitcoin sv (BSV), internet computer (ICP), neo (NEO), arweave (AR), axie infinity (AXS), flow (FLOW) en waves (WAVES) zo’n 3% in de min vandaag.

Voor defichain (DFI), iota (MIOTA) en synthetix (SNX) is dat 4%. Ethereum classic (ETC), cronos (CRO), tenset (10SET) en bitcoin gold (BTG) staan ongeveer 6% in de min vandaag.

Crypto top 100 hardste stijgers

Daartegenover staan frax share (FXS) en fantom (FTM) 3% in de plus. Enjin coin (ENJ), kava (KAVA) en bitdao (BIT) staan 4% in de plus. Tezos (XTZ) en near (NEAR) stegen beide met zo’n 5% in de afgelopen 24 uur. Lido (LDO) is wederom de sterkste stijger van de top 100 en staat meer dan 9% in de plus vandaag.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie