Bitcoin op cruciaal punt, analisten worden bearish over korte termijn

Bitcoin (BTC) lijkt op een cruciaal punt aan te komen terwijl de koers weer in een krapper bereik beweegt. De kans lijkt groot dat bitcoin snel uit dit gebied breekt, maar analisten zijn verdeeld welke richting dat op is.

Aan de ene kant begint de markt steeds vaker over een mogelijke trendommekeer te praten, of ditmaal over een zogenaamde “Fed pivot.” Aan de andere kant worden meerdere analisten weer meer bearish en neemt de angst weer langzamerhand toe. Houd de 200-weken moving average stand of zakt bitcoin er toch doorheen?

Bitcoin koers daalt met 0,5%

De bitcoin koers testte dinsdag al meerdere malen de onderkant van het huidige bereik rond $22.700-$22.800, vlakbij de 200-WMA.

Gisterenochtend maakte bitcoin nog een flinke stuiter en dat leidde tot een piek rond $23.600 gisterenavond. Vervolgens daalde bitcoin snel en kwam de koers afgelopen nacht wederom rond die $22.800 uit.

Daar maakte bitcoin weer een kleine stuiter, maar stuitte toen al op weerstand rond $23.150 en lukte vanochtend niet om daar doorheen te breken. Op het moment van schrijven zakt bitcoin precies naar $23.000 op Binance en €22.600 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 0,5% in de min.

Bitcoin mining difficulty stijgt

Over ongeveer vier uur zal de difficulty rate, of moeilijkheidsgraad, van bitcoin-mining automatisch aanpassen. Deze daalde de afgelopen drie keer en de laatste keer zelfs met meer dan 5%. Volgens BTC.com is de verwachting is dat de moeilijkheidsgraad over 4 uur met 1,88% zal stijgen. Het suggereert mogelijk dat de zware druk op de miners afneemt en dat ze niet meer gedwongen zijn te capituleren.

Bitcoin analisten bearish over korte termijn

Gisteren hadden we het al over de grote verdeeldheid in de markt over de potentiele bodem van deze bitcoin cyclus. Nu zien we ook een grote verdeeldheid over de huidige prijs en welke kant de koers kan uitbreken.

Whale Map meldt dat een grote zogenaamde whale cluster ligt rond de huidige prijs van $23.000. Dat betekent dat grote investeerders rond deze prijs flink ingekocht hebben waardoor dit niveau als support dient. Het is dus belangrijk dat we dit niveau niet verliezen, meldt de analist.

Analist Gaah bekijkt of de recente afwijzing rond $24.000 suggereert dat dit een lokale top was of als grotere weerstand dient. Volgens de analist moet dan de $22.400 standhouden, dan kan de koers snel door de $24.000 breken en ging het dus om een tijdelijke top.

Als bitcoin echter ook door $22.400 zakt, dan breekt de koers uit dit bullish patroon en draaien de kansen “dramatisch” om, zegt de analist. Dan volgt mogelijk een hertest van $20.800.

Zoals in de koersupdate van vanochtend was te lezen, verwacht analist Profit Blue sowieso al een flinke daling. De eerste targets zouden dan de $20.000 en de $18.500 zijn.

Bitcoin analisten bullish over lange termijn

Toch blijven analisten over de lange termijn zeer bullish. Zo schrijft analist Yassine Elmandjra van ARK Invest dat bitcoin gemiddeld elke keer met maar liefst 240% steeg in een jaar nadat de koers de 200-WMA weer had heroverd. Bitcoin is pas zeven keer in zijn geschiedenis onder dit niveau geweest.

Charles Edwards geeft aan dat hij verwacht dat bitcoin na deze periode van “stagflatie” er sterk uit zal komen. Bitcoin zou dan eindelijk kunnen ontkoppelen van de aandelenmarkten. De correlatie tussen deze markten ligt dit jaar zeer hoog omdat vooral de macro momenteel de richting van beide koersen bepaalt.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie