Bitcoin analist: dubbele top suggereert daling naar $17.000

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 0,6% gestegen en sinds middennacht met 0,1% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $23.100 op crypto exchange Coinbase en €22.730 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 6%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $441 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 40,7%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Daalt bitcoin naar $17.000?

Profit Blue, een bekende analist op Twitter, verwacht dat bitcoin weer gaat dalen. De analist ziet namelijk de koers een zogenaamde double top patroon maken. Dit patroon vormt zich als de koers twee keer rond hetzelfde niveau door te sterke weerstand vastloopt. In de theorie is dit vaak ook een bearish signaal.

De analist verwacht dat de huidige opwaartse trend ten einde zal komen wanneer de onderkant van het kanaal opnieuw getest wordt. Bitcoin zal dan eerst steun vinden rond $20.700 voordat de koers richting $17.000 zakt.

Premium crypto analyse van de dag: VeChain (VET)

VeChain (VET) is perfect in de verwachte verkoopzone gekomen die door de analist van Crypto Insiders in de Discord omgeving is gedeeld. Vanaf dit niveau verwachten we voor de coin een daling. Op de 4-uurs grafiek vormt er namelijk een WXY Elliott Wave patroon. De Y wave eindigt tussen de 100% en 123,2% Fibonacci van W-X. Hierna volgt er volgens de theorie altijd een daling.

Afbeelding 1: Bovenstaande VET analyse werd op 30 juli 2022 gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze Premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie