Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2022 09:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2022 09:56

Ethereum, cardano en meeste crypto maken duik, terra stablecoin stijgt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef de afgelopen 24 uur in hetzelfde bereik hangen, maar de koers begint momenteel toch te dalen. Veel altcoins zagen er sowieso al minder stabiel uit en kelderen op het moment van schrijven dan ook flink. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met 4,3% naar $1,27 biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum zakt met 7%

Ethereum (ETH) consolideerde in de afgelopen 24 uur in een krap bereik tussen $1.946 en $1.980. Toch vanochtend dan, toen ETH grip op $1.945 verloor. In eerste instantie vond de koers nog support op $1.920, maar op het moment van schrijven maakt ether een flinke duik richting $1.830. Daarmee staat de koers vandaag 7% in de min.

Advertentie

TRX & XRP houden iets beter stand

Tron (TRX) duikt mee, maar maakte gisterenmiddag eerst nog een flinke sprong. Met een prijs van $0,08% staat TRX daarom alsnog 0,5% in de plus. Ripple (XRP) maakte gisteren geen sprong, maar daalt momenteel nog niet zo hard. Toch zakt XRP momenteel niet alleen onder $0,4 maar zelfs $0,39 en staat de koers 3% in het rood.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ADA, BNB, DOGE, SHIB flink in de min

Cardano (ADA) zakt al met 5,7% naar $0,484. Binance coin (BNB), die eerder deze week nog steeg, staat vandaag 5,8% in de min richting $310. Beide meme tokens, Dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) staan maar liefst 6% in de min. DOGE daalt naar $0,078 en SHIB komt onder $0,000011 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, SOL, AVAX dalen hard

Polkadot (DOT) verloor al na middennacht grip op $10 en zakt momenteel naar $9,3 waarmee koers 6,9% in de min staat. Solana (SOL) daalt momenteel zelfs richting $44, een daling van 9,5%. Avalanche (AVAX) staat zelfs 15% in het rood vandaag, maar lijkt wellicht support te vinden rond $24.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Litecoin (LTC), chainlink (LINK), near (NEAR), synthetix (SNX) en theta (THETA) staan 9% in het rood vandaag. Ethereum classic (ETC), graph (GRT), arweave (AR) osmosis (OSMO), elrond (EGLD) en cosmos (ATOM) staan al 10% in de min. Apecoin (APE), fantom (FTM) en terra luna classic (LUNC) dalen met 11%. Kusama (KSM) staat meer dan 12% in de min, zcash (ZEC) en stepn (GMT) 14% en green satoshi token (GST) bijna 30%.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Niet alle koersen kleuren rood, we hebben nog drie uitzonderingen in de top 100. Sandbox (SAND) staat 5% in de plus, chain (XCN) bijna 8% en stablecoin terrausd (UST), nu terraclassicusd (USTC), staat 36% in de plus. De reden voor die laatste stijging heeft waarschijnlijk met de lancering van Terra 2.0 te maken.

Gisteren werd het voorstel aangenomen voor het Terra 2.0 netwerk. De lancering van de nieuwe blockchain staat gepland voor 27 mei. Houders van UST en LUNA classic tokens, nu USTC en LUNC, komen mogelijk in aanmerking voor een airdrop.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie