Timo Bult Timo Bult
26/05/2022 07:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:25

Terra (LUNA) airdrop: hoeveel LUNA krijg ik? Een overzicht!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) aidrop: hoeveel LUNA krijg ik? Een overzicht!

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

Nu Terra 2.0 een feit is, vragen veel van onze lezers (onder andere in de Instagram reacties) zich af hoe en wanneer zij mee kunnen doen aan de aanstaande airdrop. In dit artikel zullen we jullie vragen proberen te beantwoorden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra 2.0, een nieuw netwerk met een frisse start

Maar eerst nog even een korte samenvatting wat Terra 2.0 is. Het nieuwe netwerk wordt in navolging van de desastreuze Terra crash gelanceerd om het project nieuw leven in te blazen. Hiervoor zal het oude netwerk worden opgesplitst, al moet men het niet zien als een hard fork. Het is een compleet nieuw netwerk.

Om dit netwerk van de grond te krijgen, en om LUNA bezitters enigszins te compenseren, wordt een airdrop gehouden. Dat houdt in dat de cryptocurrency van het nieuwe netwerk wordt uitgedeeld aan de LUNA bezitters die slachtoffer zijn geworden van de crash. Maar ook LUNA houders die na de crash wat spotgoedkope LUNA oppikten maken aanspraak op de nieuwe cryptocurrency, die overigens ook gewoon LUNA zal heten. Hoe en wat lees je in het volgende deel.

Advertentie

LUNA airdrop, hoe wordt het geregeld?

Zoals in het aangenomen voorstel 1623 staat, zal op 27 mei het nieuwe netwerk worden gelanceerd. Op dat moment zullen LUNA classic (LUNC), terrausd classic (USTC) en aUST bezitters een deel van hun nieuwe crypto ontvangen in hun wallets. Hoeveel je krijgt is echter afhankelijk van het moment waarop je deze cryptocurrencies in bezit had. Er wordt dan ook een “pre-attack” en “post-attack” snapshot genomen van de oude Terra blockchain.

De pre-attack snapshot is een momentopname van de blockchain op 7 mei ter blokhoogte van 7544910, dus vóór de ineenstorting. De post-attack snapshot wordt op 26 mei genomen ter blokhoogte van 7790000. En nu wordt het misschien een beetje ingewikkeld. Afhankelijk van deze snapshots wordt bepaald hoeveel je krijgt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hoe wordt de LUNA en UST uitbetaald?

Houders die voor de crash LUNA en aUST (dat is UST gestort in Anchor) en/of na de crash LUNA en UST in bezit hadden komen in aanmerking. MC laat in een blogpost middels een tabel zien hoeveel iedereen ongeveer krijgt:

Bron: Medium post door @MC_UST

Had je voor de crash tot 10.000 LUNA in je wallet staan, dan krijg je direct na de lancering van het nieuwe netwerk een airdrop van 30% op basis van je oude balans.  De overige 70% wordt over een periode van 2 jaar uitbetaald met een cliff van 6 maanden, wat betekent dat de uitbetaling na 6 maanden van start gaat. LUNA balansen tussen 10.000 en 1 miljoen LUNA worden na 1 jaar uitbetaald over een periode van 2 jaar. Balansen boven 1 miljoen LUNA worden na 1 jaar over een periode van 4 jaar uitbetaald.

Mocht het allemaal te ingewikkeld zijn, wat we zeker zouden begrijpen, overweeg dan eens een kijkje te nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving. Daar beantwoorden analisten, crypto coaches en onze community-leden al je crypto-vragen graag! De eerste 30 dagen zijn gratis via deze link.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoeveel LUNA krijg ik?

Nu je weet hoe de nieuwe cryptocurrency wordt uitgedeeld, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel je überhaupt krijgt. In een tweet laat Orbital Command weten hoeveel je ongeveer per 1 eenheid van de oude cryptocurrencies zal ontvangen:

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Belangrijke mededeling omtrent exchanges als Bitvavo

Tenslotte een belangrijke mededeling. De bovenstaande informatie is bedoeld voor Terra wallets, en dus niet exchange accounts. Alhoewel veel exchanges als Binance en FTX hebben aangegeven het nieuwe netwerk te zullen ondersteunen, heeft het Nederlandse Bitvavo nog geen keuze gemaakt. Hiervoor kun je het beste de Bitvavo blog in de gaten houden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie