Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2022 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 11:22

Ethereum, cardano en XRP dalen hard, deze crypto nog harder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum, cardano en XRP dalen hard, deze crypto nog harder

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) weer een flinke crash maakt, dalen veel altcoins zelfs nog harder in de afgelopen uren. Notulen van de Federal Open Market Committee (FOMC), gepaard met een waterval van liquidaties, zorgt dat de koersen een flink klap krijgen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met zo’n 10% in de afgelopen 24 uur naar $2,15 biljoen. Het zijn vooral de korte termijn houders die uit paniek verkopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zakt flink

Ethereum (ETH) leek langzamerhand weer iets meer bullish uit te zien maar vangt vandaag zelfs een zwaardere klap dan bitcoin. De ether koers verloor gisterenavond grip op $3.800 en zit sindsdien in heftige daling. De ETH prijs komt op het moment van schrijven op $3.350 uit, het laagst sinds begin oktober en een daling van bijna 12%. Ondertussen stelt oprichter Vitalik Buterin een nieuwe oplossing voor omtrent de hoge transactiekosten:

Advertentie

Top 15 altcoins kleurt rood

Ook de 15 grootste crypto op de markt, buiten de stablecoins, vangen behoorlijke klappen. Binance coin zakt met 10% naar $463. Solana (SOL) daalt met 13% naar $147. Cardano (ADA) daalt met 11% naar $1,20. Ripple (XRP) zakt met 10,5% naar $0,74. Polkadot (DOT) zakt met 14% naar $25,8. Terra (LUNA) daalt met 13% naar $75,5. Avalanche (AVAX) zakt met 13% naar $92,2. Dogecoin (DOGE) met 10% naar $0,15. Shiba inu (SHIB) ook met 10% naar $0.000029. Polygon (MATIC) verliest zelfs 15% van zijn waarde en daalt naar $2,09.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hardste dalers top 100 altcoins

In de top 100 daalt echter een grote groep crypto zelfs nog harder dan de bovenstaande koersen. Aave (AAVE), maker (MKR), sandbox (SAND), celo (CEL), mina (MINA), basic attention token (BAT), algorand (ALGO), chiliz (CHZ) en graph (GRT) staan allemaal meer dan 15% in de min.

Enjin (ENJ) en helium (HT) dalen zelfs met 16%. Nexo (NEXO) , sushi (SUSHI) en hedera (HBAR) met 17%. Kadena (KDA), gala (GALA), theta (THETA) en arweave (AR) met 18%. Compound (COMP), thorchain (RUNE), Elrond (EGLD), tezos (XTZ) en curve (CRV) dalen met 19%. Axie infinity (AXS), loopring (LRC), internet en computer (ICP) zakken zelfs 20%.

De hardste dalers vandaag uit de top 100 zijn celsius network (CEL) met 22% en spell token (SPELL) met zelfs 23%. Desondanks wijzen veel analisten erop dat het als je uitzoomt het er allemaal minder erg uitziet en dat “koop de dip” weer trending is:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie