Ethereum DeFi-gigant Aave onthult volgende versie van platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum platform Aave nu ook beschikbaar op Binance's BNB Chain

Foto: rafapress/Shutterstock

Een van de bekendere decentralized finance (DeFi) protocollen is Aave (AAVE), dat ontwikkeld is door Aave Labs. Door de jaren heen zijn er steeds updates doorgevoerd en inmiddels staat de vierde update op de planning. Maar wat gaat de nieuwe update precies allemaal veranderen en toevoegen aan het protocol?

Vierde update voor Aave aanstaande

Op 1 mei liet Aave Labs weten een nieuwe update te willen doorvoeren van het Aave protocol. Het protocol is een zogeheten DeFi lending protocol, wat inhoudt dat het het lenen van cryptocurrencies mogelijk maakt.

DeFi is in de basis een gedecentraliseerde en transparante versie van een financieel ecosysteem. Deze protocollen kunnen als een tweede laag (ook wel Layer-2 genoemd) worden gebouwd op verschillende netwerken, waaronder het Ethereum (ETH) netwerk. De DeFi protocollen vormen een eigen gedecentraliseerd en transparant financieel ecosysteem.

Het Aave protocol specifiek, biedt gebruikers de mogelijkheid om per direct cryptocurrencies te lenen, waarbij de cryptocurrencies die al in bezit zijn, worden gebruikt als onderpand.

Nieuwe functies en uitbreidingen

De nieuw aangekondigde update, versie 4, zal eerst worden voorgelegd aan de community. Zo kunnen zij eerst feedback geven richting de ontwikkelaar. Deze kan vervolgens worden meegenomen in het ontwikkelproces, voordat de nieuwste update zal worden geïntegreerd.

Volgens Aave Labs brengt de update veel grote aanpassingen en een aantal nieuwe uitbreidingen. Het uiterlijk is volledig vernieuwd en de gehele update is op een nieuwe manier gebouwd.

Ook komt er een unified liquidity layer, wat ervoor zorgt dat er een betere integratie mogelijk is van functies als isolation pools (waarbij er meerdere individuele verstrekkers zijn die samen leningen uitgeven), risico modules en de eigen stablecoin GHO.

Daarnaast voegt de nieuwe update ook de mogelijkheid tot het rekenen van rentes toe, welke zich automatisch aanpassen naar de situatie op de markt. Ook kluizen en slimme accounts worden toegevoegd. Met deze laatste optie is het voor gebruikers mogelijk om hun leningen te kunnen inzien en bewerken. Aave Labs wil in dit kwartaal de reacties van de community verzamelen en vervolgens verwerken. Tegen midden 2025 hoopt het crypto bedrijf klaar te zijn met de update en deze definitief gaan toevoegen aan het protocol.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie