Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2022 10:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 10:37

Ethereum doorbreekt weerstand, dogecoin stijgt het hardst, waves keldert

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum doorbreekt weerstand, dogecoin stijgt het hardst, waves keldert

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het blijft vooralsnog vrij rustig op de cryptocurrency markt. Veel koersen maakten gisteren weer een dipje, maar een groot deel kon ook gelijk herstellen. Bitcoin (BTC) schuift zelfs ietsjes omhoog, maar dat geldt niet voor alle altcoins. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt met 0,4% naar $2,27 biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum doorbreekt $3.500

Het lukte ethereum (ETH) gisterenochtend toch nog niet om aan $3.500 vast te houden. De ether koers dipte gisteren naar $3.425 en maakte daar een flinke sprong. Ether kon deze keer wel eindelijk door de $3.500 breken en steeg naar een piek van $3.540, de hoogste prijs sinds begin dit jaar. Ether stoeit vanochtend met de weerstand rond $3.525 waarmee koers, net als bitcoin, 1,1% in de plus staat.

Advertentie

SOL, AVAX, ADA zakken iets

Solana (SOL) was vorige week de hardste stijger onder de grootste crypto, maar blijkbaar was de $140 nog een brug te ver. SOL dipte gisterenavond helemaal naar $127 en heeft nog niet compleet kunnen herstellen. Toch lijkt de support rond $130 stand te houden. SOL komt op $133 uit en staat 2,5% in de min.

Avalanche (AVAX) kon al een stuk sterker van de dip herstellen, maar kwam vanochtend te veel weerstand rond $97 tegen waardoor koers naar $96 zakt en 1,2% in de min staat. Cardano (ADA) is ook hersteld van de dip, maar de weerstand rond $1,22-$1,23 blijft nog steeds te groot. ADA zakt naar $1,2 en staat 0,8% in de min. Ripple (XRP) duwt weer tegen de weerstand van $0,83 aan, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Shiba inu (SHIB) komt met $0.0000267 net iets boven zijn prijs van gisteren uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, BNB, LUNA, DOGE in de plus

Polkadot (DOT) kon al iets sterker herstellen en stoeit al sinds afgelopen nacht weer met $23. Daarmee staat DOT 2% in de plus. Binance coin (BNB) brak vannacht door de $450 en stoeit momenteel met $455 waardoor koers 2,4% in de plus staat. Terra (LUNA) staat 2,5% in de plus en tikte afgelopen nacht weer zijn all-time high rond $118 aan.

Dogecoin (DOGE) is de hardste stijger onder de grootste crypto en dat komt waarschijnlijk door dit nieuws omtrent Twitter en Elon Musk. DOGE schoot gisteren door $0,15 naar $0,154, maar corrigeerde vervolgens weer terug naar $0,143. Sindsdien steeg DOGE weer flink en is momenteel wederom in gevecht met $0,15 waarmee koers staat 5,5% in de plus staat vandaag.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers & stijgers

Ook de rest van de top 100 blijft relatief rustig. Toch zakken algorand (ALGO) en cosmos (ATOM) met zo’n 4%. Amp (AMP) staat 5% in de min, synthetix (SNX) 6% en helium (HNT) 7%. Ook de hardste stijgers van afgelopen week corrigeren flink. Stepn (GMT) zakt met 8% en zilliqa zelfs met 11%. Waves (WAVES) kampt echter met problemen en staat maar liefst 22% in de min vandaag.

Aan de groene kant van de top 100 hebben we vandaag near (NEAR) 5% in de plus staan en thorchain (RUINE) en monero (XMR) beide 6%. Mina protocol (MINA) stijgt 8% en celo (CELO) staat maar liefst 23% in de plus. CELO maakt deze week meerdere grote aankondigingen tijdens het Celo Connect evenement. Een samenvatting van de eerste dag:

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie