Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2022 10:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 10:37

Ethereum doorbreekt weerstand, dogecoin stijgt het hardst, waves keldert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum doorbreekt weerstand, dogecoin stijgt het hardst, waves keldert

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het blijft vooralsnog vrij rustig op de cryptocurrency markt. Veel koersen maakten gisteren weer een dipje, maar een groot deel kon ook gelijk herstellen. Bitcoin (BTC) schuift zelfs ietsjes omhoog, maar dat geldt niet voor alle altcoins. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt met 0,4% naar $2,27 biljoen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum doorbreekt $3.500

Het lukte ethereum (ETH) gisterenochtend toch nog niet om aan $3.500 vast te houden. De ether koers dipte gisteren naar $3.425 en maakte daar een flinke sprong. Ether kon deze keer wel eindelijk door de $3.500 breken en steeg naar een piek van $3.540, de hoogste prijs sinds begin dit jaar. Ether stoeit vanochtend met de weerstand rond $3.525 waarmee koers, net als bitcoin, 1,1% in de plus staat.

Advertisement

SOL, AVAX, ADA zakken iets

Solana (SOL) was vorige week de hardste stijger onder de grootste crypto, maar blijkbaar was de $140 nog een brug te ver. SOL dipte gisterenavond helemaal naar $127 en heeft nog niet compleet kunnen herstellen. Toch lijkt de support rond $130 stand te houden. SOL komt op $133 uit en staat 2,5% in de min.

Avalanche (AVAX) kon al een stuk sterker van de dip herstellen, maar kwam vanochtend te veel weerstand rond $97 tegen waardoor koers naar $96 zakt en 1,2% in de min staat. Cardano (ADA) is ook hersteld van de dip, maar de weerstand rond $1,22-$1,23 blijft nog steeds te groot. ADA zakt naar $1,2 en staat 0,8% in de min. Ripple (XRP) duwt weer tegen de weerstand van $0,83 aan, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Shiba inu (SHIB) komt met $0.0000267 net iets boven zijn prijs van gisteren uit.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, BNB, LUNA, DOGE in de plus

Polkadot (DOT) kon al iets sterker herstellen en stoeit al sinds afgelopen nacht weer met $23. Daarmee staat DOT 2% in de plus. Binance coin (BNB) brak vannacht door de $450 en stoeit momenteel met $455 waardoor koers 2,4% in de plus staat. Terra (LUNA) staat 2,5% in de plus en tikte afgelopen nacht weer zijn all-time high rond $118 aan.

Dogecoin (DOGE) is de hardste stijger onder de grootste crypto en dat komt waarschijnlijk door dit nieuws omtrent Twitter en Elon Musk. DOGE schoot gisteren door $0,15 naar $0,154, maar corrigeerde vervolgens weer terug naar $0,143. Sindsdien steeg DOGE weer flink en is momenteel wederom in gevecht met $0,15 waarmee koers staat 5,5% in de plus staat vandaag.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers & stijgers

Ook de rest van de top 100 blijft relatief rustig. Toch zakken algorand (ALGO) en cosmos (ATOM) met zo’n 4%. Amp (AMP) staat 5% in de min, synthetix (SNX) 6% en helium (HNT) 7%. Ook de hardste stijgers van afgelopen week corrigeren flink. Stepn (GMT) zakt met 8% en zilliqa zelfs met 11%. Waves (WAVES) kampt echter met problemen en staat maar liefst 22% in de min vandaag.

Aan de groene kant van de top 100 hebben we vandaag near (NEAR) 5% in de plus staan en thorchain (RUINE) en monero (XMR) beide 6%. Mina protocol (MINA) stijgt 8% en celo (CELO) staat maar liefst 23% in de plus. CELO maakt deze week meerdere grote aankondigingen tijdens het Celo Connect evenement. Een samenvatting van de eerste dag:

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement