Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2022 09:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 09:31

Bitcoin prijs bij belangrijke support, keert retail FOMO eindelijk terug?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs bij belangrijke support, keert retail FOMO eindelijk terug?

Foto: REDPIXEL.PL/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is sinds de dip van vorige week relatief rustig gebleven. We meldden in deze marktupdates de afgelopen dagen al vaker dat een consolidatiefase mogelijk volgt voordat bitcoin weer uitbreekt.

Toch zien we dat het marktsentiment steeds positiever wordt en analisten steeds meer bullish. Veel analisten verwachten dan ook dat het niet al te lang kan duren voordat de koers weer uitbreekt.

Coinbase topman heeft grootse verwachtingen voor bitcoin in april
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt voorzichtig

De bitcoin koers consolideerde de afgelopen dagen vlak boven $46.000. Gisterenochtend kromp het bereik waar bitcoin in bewoog naar het gebied tussen $46.000 en $46.250. Gisterenavond verloor bitcoin hier echter grip op en dipte even naar $45.300. Vanaf daar maakte de koers weer een aardige sprong, doorbrak gelijk $46.250, en kwam toen bij $46.500 aan.

Afgelopen nacht hield bitcoin boven deze $46.500 stand en bleef voorzichtig stijgen. Toch lijkt de koers vooralsnog moeite te hebben om door de weerstand rond $46.700 te breken. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $46.650 uit op KuCoin en €42.500 op Bitvavo. Daarmee staat BTC 1,1% in de plus vandaag.

Advertentie

BTC van weerstand naar support

Ondanks dat de crypto-markt steeds meer bullish wordt, moeten we nog altijd rekening houden met het feit dat veel angst de traditionele financiële markten in zijn greep houdt. Het gaat dan om zaken als de oorlog in Oekraïne, de snel stijgende inflatie en energieprijzen en de corona lockdown in China. Dit maakt investeerders onzeker en een klap op de traditionele markten zal hoogstwaarschijnlijk ook overslaan naar crypto.

Voor nu is het belangrijk dat de weerstand rond $46.700 terug omslaat naar support. Dan kan de koers binnenkort weer de $48.000 testen, al is het nog steeds maar de vraag of er ditmaal genoeg momentum is om door te breken. De volgende supportniveaus om rekening mee te houden zijn de 200-dagen exponential moving average (EMA) rond $44.800 en de 21-dagen EMA rond $44.400.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC accumulatie en retail FOMO

Ondertussen blijkt uit on-chain gegevens dat de accumulatie van BTC nog steeds doorzet en zelfs versnelt. Het ziet ernaar uit dat zowel de whales, de grote investeerders, en de shrimps, de kleine investeerders, nu beide flink BTC inslaan.

Analist On-chain College meldt dat de laatste keer dat het BTC balans op exchanges zo laag lag als nu, maar liefst 1.311 dagen, oftewel 3,5 jaar, geleden was.

Analist PlanC meldt daarnaast dat de laatste keer dat 95.000 BTC netto uit exchanges stroomde in 30 dagen, de koers een significante opwaartse trend maakte. Nu zijn er al 97.255 BTC in de afgelopen 30 dagen van crypto-beurzen verwijderd. Volgt een zesde opwaartse trend?

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1511154010518171652

Er zijn zelfs tekenen dat we wellicht eindelijk de ‘retail FOMO’ zien terugkeren. Begin vorig jaar trok de bull-markt veel nieuwe particuliere investeerders aan waardoor de koers nog harder steeg. Sindsdien is deze fear of missing out (FOMO) niet meer gezien waardoor de prijs mogelijk bleef hangen. Zien we weer trendverschuiving plaatsvinden?

Bitcoin stijgt, is de correctie voorbij? Analyse van BTC, ADA en SUI
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie