Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2022 11:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 11:31

Ethereum en meeste crypto dalen, behalve shiba inu en cosmos

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en meeste crypto dalen, behalve shiba inu en cosmos

Foto: salarko/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verliest wederom grip en ook de altcoins staan vanochtend in het rood. Ditmaal is er echter niet zo een groot verschil tussen de koersen. De totale marktkapitalisatie daalt in de afgelopen 24 uur met ongeveer 1,8% naar $2,05 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum verliest ook grip

Ethereum (ETH) begon gisterenmiddag al met 2% te dalen en tikte toen $3.060 aan. Vervolgens maakte de ether koers een flinke bounce en tikte een piek van $3.180 aan. Langzamerhand begon ether steeds sneller te dalen en vanochtend vroeg zakte de koers weer naar $3.060. Eventjes kon ether iets herstellen, maar de koers werd op $3.130 afgewezen en zakt op het moment van schrijven weer naar die $3.060. Kan ether boven deze 50-dagen moving average standhouden?

Advertentie

Meme tokens houden het best stand

Gisterenochtend waren het nog de meme tokens die juist het moeilijkst hadden. Vandaag is shiba inu (SHIB) de enige koers onder de grootste crypto die in de plus staat. SHIB maakte vanochtend nog even flinke sprong maar zakte gelijk weer terug. Toch staat de koers 2,1% in de plus en komt momenteel op $0,0000314 uit. Dogecoin (DOGE) zakt met 1% naar $0.1475, de rest van de grootste crypto dalen echter harder.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grootste crypto koersen in ’t rood

Avalanche (AVAX) steeg de afgelopen dagen nog hard, maar de weerstand rond $98 vannacht was te groot. AVAX zakt momenteel met 1,4% naar $93. Ripple (XRP) staat 1,6% in de plus en zakt naar $0,814. Binance coin (BNB) zakt met 1,7% naar $423. Cardano (ADA) verliest 2,2% van zijn waarde en zakt weer naar $1,07. Polkadot (DOT) daalt met 2,5% naar $19,2. Terra (LUNA) staat al 2,9% in de min en zakt naar $55,8. Solana (SOL) daalt het hardst vandaag onder de grootste crypto en staat 3,5% in de min en komt op $98,5 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 hardste dalers

Alhoewel het merendeel van de top 100 in de min staat vanochtend, is dat voor de meeste crypto niet al te diep. Desondanks staan tezos (XTZ), bitcoin sv (BSV), graph (GRT), litecoin (LTC), enjin (ENJ), algorand (ALGO) en radix (RDX) allemaal zo’n 4% in de min. Voor theta fuel (TFUEL), axie infinity (AXS), gala (GALA) en klaytn (KLAY) is dat 5%. Theta network (THETA), sandbox (SAND), flow (FLOW) komen alle drie in de buurt van een daling van 6%. Arweave (AR) zakt vandaag het hardst en staat 7% in de min. Arweave staat inmiddels zelfs 21% in de min ten opzichte van een week geleden en is daarmee de hardste daler op de markt.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cosmos ecosysteem kleurt groen

Dan hebben we nog een handjevol koersen uit de top 100 die vanochtend wel in de plus staan vanochtend. Voor filecoin (FIL), thorchain (RUNE), waves (WAVES) is dat ‘maar’ 1%. Voor osmosis (OSMO) is dat al 3,5%. Neo (NEXO) staat 4,5% in de plus en cosmos (ATOM) 5,4%. Juno (JUNO) en dash (DASH) zijn vandaag de hardste stijgers op de markt en staan beide meer dan 6% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie