Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2022 10:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 10:50

Ethereum en polkadot nemen leiding in groene crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum en polkadot nemen leiding in groene crypto-markt

Foto: David Sandron/Shutterstock

De cryptocurrency markt kleurt vandaag weer eens mooi groen. Ondanks een fakeout, is bitcoin (BTC) vanochtend toch weer aan het stijgen. Veel altcoins maakten afgelopen nacht ook een dergelijke piek, maar begonnen eigenlijk gisteren al flink te stijgen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto neemt met 4,5% toe en komt op $1,87 biljoen uit.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum 6% in de plus

Ethereum (ETH) zakte gisteren eerst naar $2.520, maar begon vanaf daar flink te stijgen. Gisterenavond piekte de ether koers rond $2.660, en hield daarna alsnog stand boven $2.610. Afgelopen nacht piekte ETH kort naar $2.750, maar het bleek om een fakeout te gaan en de koers viel onmiddellijk terug naar $2.615. Sindsdien is ETH gestaag aan het stijgen en komt vanochtend uit op $2.685 waarmee koers 6% in de plus staan ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

DOT, SOL, AVAX stijgen flink

Polkadot (DOT) is vandaag de hardste stijger onder de grootste crypto. DOT komt vanochtend op $18,4 uit waarmee koers 6,4% in de plus staat. Solana (SOL) maakte gisterenavond al een behoorlijke beweging maar kon hier nog niet aan vasthouden. Toch staat SOL 5,5% in de plus en komt op $84 uit. Ook avalanche (AVAX) staat meer dan 5% in de plus en stijgt naar $70,4.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BNB, ADA, SHIB, XRP, DOGE ook in de plus

Binance coin (BNB) steeg gisteren niet zo hard als de bovenstaande altcoins, maar trekt nu bij. BNB staat 3,6% in de plus en komt op $378,5 uit. Cardano (ADA) staat 2,8% in de plus en komt weer bij $0,81 aan. Shiba inu (SHIB) staat 2,7% in de plus en komt op $0,000022 uit. Ripple (XRP) stijgt met 2,6% naar $0,77. Dogecoin (DOGE) komt op $0,1145 uit en staat 2,3% in de plus. Terra (LUNA) is de enige crypto uit de top 100 die vandaag rood kleurt. LUNA staat 2,5% in de min en komt op $89 uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 crypto hardste stijgers en dalers

Ook cronos (CRO), enjin coin (ENJ), eos (EOS) en monero (XMR) staan dik 5% in de plus. Voor nexo (NEXO), ceth (CETH), axie infinity (AXS), nem (XEM) en helium (HNT) is dat al 6%. Uniswap (UNI), aave (AAVE) en chainlink (LINK) staan 8% in de plus. Juno (JUNO), kusama (KSM) en sandbox (SAND) stijgen bijna 9%. Elrond (EGLD) en basic attention token (BAT) staan al 10% in de plus. Voor convex finance (CVX) is dat 12%. Waves (WAVES) en fantom (FTM) staan beide 14% in de plus. De grootste winnaar van de dag uit de top 100 is the graph (GRT), die bijna 16% in de plus staat en op $0.416 uitkomt.

Daartegenover zakt xido finance (XIDO) met 6% en thorchain (RUNE) zelfs met 12%. Toch zijn beide altcoins alsnog met ongeveer 70% de hardste stijgers ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie