Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2022 09:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 09:44

Bitcoin maakt ‘fakeout’ maar koers stijgt weer, alle ogen gericht op FOMC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt 'fakeout' maar koers stijgt weer, alle ogen gericht op FOMC

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht even flink stijgen, maar achteraf bleek het om een zogeheten fakeout te gaan. Toch is de koers op het moment van schrijven weer aan het stijgen en wordt het wellicht nog een spannende dag vandaag met de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting.

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt fakeout

De bitcoin koers zakte gisterenochtend iets onder $38.400, maar de kans leek toen al groot dat de koers een rebound terug naar $39.000 zou maken. Dat deed bitcoin vervolgens ook, en bleef zelfs gestaag doorstijgen.

Toen bitcoin bij $39.300 aankwam, maakte de koers klein sprongetje naar $39.800. Daar was de weerstand echter te groot. Bitcoin testte deze grens nogmaals, maar zakte toen terug naar $39.200.

Toen maakte bitcoin plotseling een enorme sprong. Bitcoin schoot met 6% naar een piek van $41.550. Echter bleek het om een fakeout te gaan en bitcoin corrigeerde vervolgens net zo snel weer terug naar $39.000. De sprong zorgde weer voor een forse liquidatie van short posities, oftewel een short squeeze.

Toch hield bitcoin stand boven de $39.000 en is vanochtend alweer flink aan het stijgen. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $40.450 uit op Kucoin en €36.850 op Bitvavo. Daarmee staat de koers 5,2% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1503924116017094656

Advertentie

Effectenbeurzen kleuren groen

De fakeout viel, net als de stijging van een week geleden, samen met opening van de Aziatische financiële markten. De effectenbeurs van Hong Kong opende gisteren nog met de roodste dag in meer dan 10 jaar, maar kleurt vanochtend juist flink groen. Ook de AEX opende zojuist in de plus. Het is echter moeilijk zeggen of dit enige invloed heeft op de bitcoin prijs. De markt blijft vooralsnog zeer onzeker, zorgen over een mogelijke recessie nemen toe en investeerders zijn momenteel terughoudend over het volgende.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC meeting later vandaag

Momenteel zijn alle ogen gericht op de FOMC meeting. Naar verwachting zal de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om 19.00 uur vanavond aankondigen met welk percentage de rentetarieven worden verhoogd in de VS. Het is mogelijk dat de financiële markten daar sterk op zullen reageren en bitcoin wellicht ook. Toch wordt inmiddels verwacht dat deze percentages lager zullen uitpakken dan begin dit jaar nog werd gedacht door de uitbraak van de oorlog. Ook zijn veel analisten van mening dat de angst hieromtrent ondertussen al is ingeprijsd.

Ondertussen blijkt uit on-chain gegevens dat de accumulatie van BTC alsmaar doorzet, een zeer bullish teken voor de koers:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie