Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/05/2020 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:49

Ethereum (ETH) 2.0 geeft fors minder ETH uit dan huidige netwerk, stelt Vitalik Buterin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 geeft fors minder ETH uit dan huidige netwerk, stel Vitalik Buterin

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum zei tijdens een podcast dat er fors minder Ethereum uitegeven zal worden na de update. Er kwamen tijdens de podcast verschillende dingen aan bod waaronder het verschil tussen Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC). Buterin legde daarbij uit dat na de update gebruik gemaakt zal worden van ‘Proof of Stake’:

“De voornaamste reden dat we gebruik willen maken van Proof of Stake is dat wij het aanbod willen verkleinen bij de volgende upgrade naar Ethereum 2.0. We hebben de berekening zo gemaakt dat er maximaal 2 miljoen per jaar beschikbaar komt als letterlijk iedereen mee zou doen.”

Het huidige netwerk verschaft rond de 4,7 miljoen ETH op jaarbasis. Deze uitgifte wordt behaald met 100.000 deelnemers op het netwerk. De nieuwe Ethereum 2.0 update zal dus ongeveer tussen de 100.000 en 2 miljoen uitgeven, alhoewel 2 miljoen zeer ruim genomen is. De verlaging van de uitgifte van nieuwe ETH zou een positief effect kunnen hebben op de inflatie.
Buterin gaf ook uitleg over een nieuw systeem wat geïntroduceerd wordt, vanaf ETH 2.0 zal de helft van de fee geburnd, of vernietigd, worden. Dat wil zeggen dat de helft van de fee naar de validators toe gaat als een soort fooi en de andere helft wordt definitief verbrandt, er wordt ook een basisbedrag aan fee opgesteld.
En andere zeer belangrijke update aan het netwerk is de blokgrootte, voorheen wilde het voorkomen dat er naar aanleiding van de drukte op het netwerk veel volatiliteit plaatsvond wat de fees betreft. In de nieuwe update vindt deze volatiliteit plaats in blokgrootte. Dit moet voorkomen dat je als gebruiker moeite hebt met het bepalen van de optimale fee.
Veel testers en miners lijken enthousiast te zijn over de update en ook op het testnet melden veel gebruikers zich aan. OKEx gaat experimenteren met het nieuwe ETH 2.0 protocol.
Bitcoin heeft een mooie move gemaakt, en dat in moeilijke tijden! Hoe kijkt onze analist Michiel nu naar de situatie? Lees het in zijn net verschenen technische analyse.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie