Timo Bult Timo Bult
02/05/2021 07:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2021 07:21

Ethereum (ETH) 2.0 ontwikkelaars ronden pre-alpha test af, ondanks problemen toch een stap verder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 ontwikkelaars ronden pre-alpha test af, ondanks problemen toch een stap verder

Foto: leksiv/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn een stap dichterbij de overstap naar Ethereum 2.0 gekomen. Het eerste devnet met de naam Steklo heeft namelijk een van de eerste tests afgerond. Ondanks dat het niet helemaal van het leien dakje ging, markeert het alsnog een stap in de goede richting.

Tijdens het Steklo devnet communiceerde de eth 1 en eth 2 clients, de portalen waarmee gebruikers met de Ethereum blockchain communiceren, voor het eerst met elkaar. Het ging even goed maar al snel brak het devnet uit in verschillende afsplitsingen. Dit houdt in dat de clients niet meer synchroon liepen.

De Ethereum 2.0 ontwikkelaar Diederik Loerakker zei over het “super experimentele testnet:”

“Het testnet bevindt zich momenteel in een vrij onstabiele staat, en meer een hulpmiddel voor ontwikkelaars om clients te debuggen. We zullen de komende weken meer gebruikersgerichte testnets uitvoeren, zodra de zaken voldoende gestabiliseerd zijn,”

Dat het niet lekker liep was echter te verwachten. Het was namelijk een pre-alpha en dus een van de allereerste testen. Desalniettemin zei Loerakker: “Goed werk iedereen met dit eerste devnet, we hebben veel vooruitgang geboekt.”

Het is uiteindelijk de bedoeling dat eth 1 en eth 2 samen worden gevoegd. Vanaf dat moment zijn ethereum miners niet langer meer nodig en zullen stakers de transacties op het netwerk verwerken. Dit moet de hoge transactiekosten verleden tijd en het netwerk stukken schaalbaarder maken.

Voordat het zover is zijn we echter al wel een tijdje verder. De meest optimistische schattingen voor de samenvoeging liggen rond 1 december. Bij tegenslagen, en die zullen er zijn, zal deze datum echter steeds een stukje verder verschuiven. Tot die tijd is het hopen dat EIP-1559 de hoge transactiekosten op het netwerk zal oplossen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie