Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
27/04/2020 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2020 14:45

Ethereum (ETH) beter voor bedrijven dan private blockchains, adviseert Ernst & Young

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) beter voor bedrijven dan private blockchains, adviseert Ernst & Young

Foto: leksiv/Shutterstock

In een recent interview tijdens de EY Global Summit 2020 met een van de voormannen van het consultancy-bedrijf Ernst & Young, Paul Brody, werd gezegd dat Ethereum (ETH) de oplossing is voor bedrijven die blockchain-technologie in willen zetten. Brody gaf aan dat zo’n infrastructuur op een blockchain veel kansen biedt door alle tools die het tot zijn beschikking heeft. Hij benadrukte hierbij dat het belangrijk is op te passen met private chains. Volgens hem is de enige manier waarop blockchain goed functioneert via een public chain.
Brody sprak zich ook uit over het belang en gebruik van gedecentraliseerde blockchains en wees hierbij vooral naar Ethereum. Het is volgens hem van belang dat data en transacties worden gedaan op een onafhankelijke blockchain. Op die manier is er geen andere partij of bedrijf die er met geld vandoor kan gaan, alles is publiekelijk inzichtelijk. Het is volgens hem de enige goede manier voor grote bedrijven om gebruik te maken van blockchain.
EY stelt daarbij nog meer belangrijke vragen ten aanzien van de lancering van hun platform die ze in samenwerking met Microsoft en Consensys gebouwd hebben Baseline.

  • Hoe toont blockchain zijn waarde en schermt het gevoelig informatie af?
  • Hoe kunnen bedrijven samenwerken en privacy waarborgen?
  • Hoe kunnen bedrijven het beste een blockchain implementeren?

Het huidige doel van de bedrijven is het toegankelijk maken van blockchain-technologie. Ze leggen hierbij ook de nadruk op privacy van de chain en het implementeren van blockchain. EY heeft naast blockchain ook investeringen gedaan in IoT, 3D printing, AI en drone-systemen. Echter blijft blockchain wel prioriteit binnen het bedrijf.
“Ik denk dat blockchain momenteel de meeste potentie heeft. Ik vang zelfs signalen op van een explosieve toename in gebruik. Dit zijn de signalen dat blockchain een stap vooruit doet.” – Jeff Wong, EY Innovatie manager.
Bitcoin (BTC) is op dit moment wat bearish signalen aan het afgeven en zou zomaar even support kunnen gaan zoeken. De bitcoin koersupdatevideo van Crypto Insider Michiel nog niet gezien? Bekijk ‘m dan snel!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie