Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

‘Ethereum (ETH) heeft waarde vanwege utility, niet vanwege schaarste’ zegt bitcoin (BTC) analist PlanB

Analist en welbekend trader PlanB, bekend van zijn stock-to-flow model, heeft onlangs zijn mening gedeeld op Twitter omtrent de op één na grootste cryptocurrency ter wereld. Hij schreef over de waarde van Ethereum (ETH) ten opzichte van Bitcoin (BTC). Hij deed dit naar aanleiding van een post die Alex Saunders plaatste. Saunders is zelf een crypto investeerder en eigenaar van Nugget’s News. Hij schreef zelf over de update van zijn ethereum stock-to-flow model.

PlanB heeft een samenvatting gemaakt van de bevindingen die hij deed over het S2F model van Saunders. Hij gaf aan de achterliggende waarde niet te kunnen vinden.  De eerste reden die hij gaf was de schaarste die niet van toepassing is op ethereum. Daarnaast kaartte hij aan dat de eigenaar van ethereum, Vitalik Buterin, de richting bepaald die ethereum op gaat. Hij zou bijvoorbeeld het aanbod kunnen verminderen of andere aanpassingen kunnen doen die de toekomst van de munt bepalen. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk bij bitcoin.

- Advertentie -

PlanB lijkt ook geen voorstander te zijn van het feit dat ethereum premined is.

“Het probleem is dat ze het totaalaanbod kunnen verminderen, ze kunnen dit later uitbreiden. Het feit dat het totaalaanbod niet vaststaat zoals bij bitcoin is een no go voor mij en tevens ook de reden dat het S2F model niet opgaat.” aldus PlanB

De aanstaande Ethereum 2.0 update zal ook niet veel verandering brengen volgens PlanB. Daarnaast vindt hij het ook vervelend dat je het totaal aantal ETH kan achterhalen alleen door gebruik te maken van een externe partij als je geen Ethereum node kan draaien. Het S2F model gaat dus niet op, ethereum is daarom waarschijnlijk alleen waardevol vanwege de toepasbaarheid en niet om de schaarste.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.267,63 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.267,63 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...