Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/08/2020 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2020 19:03

'Ethereum (ETH) heeft waarde vanwege utility, niet vanwege schaarste' zegt bitcoin (BTC) analist PlanB

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Ethereum (ETH) heeft waarde vanwege utility, niet vanwege schaarste' zegt bitcoin (BTC) analist PlanB

Foto: leksiv/Shutterstock

Analist en welbekend trader PlanB, bekend van zijn stock-to-flow model, heeft onlangs zijn mening gedeeld op Twitter omtrent de op één na grootste cryptocurrency ter wereld. Hij schreef over de waarde van Ethereum (ETH) ten opzichte van Bitcoin (BTC). Hij deed dit naar aanleiding van een post die Alex Saunders plaatste. Saunders is zelf een crypto investeerder en eigenaar van Nugget’s News. Hij schreef zelf over de update van zijn ethereum stock-to-flow model.
PlanB heeft een samenvatting gemaakt van de bevindingen die hij deed over het S2F model van Saunders. Hij gaf aan de achterliggende waarde niet te kunnen vinden.  De eerste reden die hij gaf was de schaarste die niet van toepassing is op ethereum. Daarnaast kaartte hij aan dat de eigenaar van ethereum, Vitalik Buterin, de richting bepaald die ethereum op gaat. Hij zou bijvoorbeeld het aanbod kunnen verminderen of andere aanpassingen kunnen doen die de toekomst van de munt bepalen. Dit is bijvoorbeeld niet mogelijk bij bitcoin.


PlanB lijkt ook geen voorstander te zijn van het feit dat ethereum premined is.
“Het probleem is dat ze het totaalaanbod kunnen verminderen, ze kunnen dit later uitbreiden. Het feit dat het totaalaanbod niet vaststaat zoals bij bitcoin is een no go voor mij en tevens ook de reden dat het S2F model niet opgaat.” aldus PlanB
De aanstaande Ethereum 2.0 update zal ook niet veel verandering brengen volgens PlanB. Daarnaast vindt hij het ook vervelend dat je het totaal aantal ETH kan achterhalen alleen door gebruik te maken van een externe partij als je geen Ethereum node kan draaien. Het S2F model gaat dus niet op, ethereum is daarom waarschijnlijk alleen waardevol vanwege de toepasbaarheid en niet om de schaarste.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie