Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2020 14:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2020 14:54

Ethereum (ETH) koers gaat uitbreken, altcoins zullen terrein winnen, zegt Peter Brandt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) koers gaat uitbreken, altcoins zullen terrein winnen, zegt Peter Brandt

Foto: leksiv/Shutterstock

Peter Brandt, een beroemde koersanalist, verwacht dat de koers van ethereum (ETH) op het punt staat uit te breken. Ook verwacht hij dat de meeste altcoins terrein zullen winnen ten opzichte van bitcoin (BTC) in de nabije toekomst.


Brandt, een ervaren handelaar sinds de jaren ’80 en auteur van a Diary of a Professional Commodity Trader, meldt op 8 juli dat hij een “break-out” van de ether-koers richting 0,03276 BTC verwacht. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van de huidige prijs die op 0,02612 BTC staat.
Momenteel ligt de prijs van ether, ten opzichte van de dollar, op ongeveer $243,6, en is daarmee weer ongeveer terug naar waar de koers lag net voor de uitbraak van het coronavirus medio maart. Dat is echter nog ver onder de all-time high (ATH) van ongeveer $1.400 uit januari 2018. Tuur Demeester van Adamant Capital, meldt dat hij het eens is met de koersanalyse van Brandt:


Demeester meldt dat de koersgrafiek er bullish uitziet, al denkt hij dat de fundamenten van Ethereum nog steeds “extreem problematisch” zijn. Ook Brandt is normaliter geen fan van altcoins, maar dat weerhoudt hem niet van een sobere analyse te geven. Raoul Pal, CEO Real Vision, meldt ook dat hij denkt dat een break-out om de hoek staat:


Alhoewel bitcoin moeite heeft de laatste tijd om buiten het bereik van $9.000 en $9.600 te komen, lijken altcoins het plotseling goed te doen. Dogecoin (DOGE) steeg gisteren met 50% en staat vandaag weer bijna 20% in de plus. Stellar (XLM) staat op het moment van schrijven 17% in de plus. Het relatief onbekende Holo (HOT) stijgt met zelfs 35%. Cardano (ADA) steeg ook hard de afgelopen tijd, maar staat vandaag bijna 5% in de min.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie