Timo Bult Timo Bult
16/08/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 13:15

Ethereum (ETH) netwerkcapaciteit neemt met 9% toe: 3 redenen waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) netwerkcapaciteit neemt met 9% toe 3 redenen waarom

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft nog niet zo lang geleden de belangrijke London update geïmplementeerd. We zagen al een aantal positieve berichten over de hoeveelheid ETH die nu dagelijks wordt vernietigd door EIP-1559. Maar London heeft nog een positief effect. De capaciteit van het netwerk lijkt namelijk na de update met ongeveer 9% te zijn toegenomen. Dat stelt Ethereum-oprichter Vitalik Buterin in een Reddit post.

In zijn post noemt hij drie redenen op die mogelijk tot de toename in capaciteit hebben geleid. De eerste is de meest voor de hand liggende; het uitstellen van de Ice Age. Ethereum heeft een mechanisme dat het steeds moeilijker maakt om ETH te minen als er te lang geen update komt. Het is een soort dwangmiddel voor ontwikkelaars om het netwerk te blijven ontwikkelen. Daarnaast zal dit mechanisme helpen bij de overstap naar het nieuwe ETH 2.0 netwerk. Buterin legt in zijn post uit:

“De London Fork vertraagde de Ice Age, die nog maar net effect begon te hebben. Pre-Londen waren de gemiddelde bloktijden ~13,5s, en post-Londen zijn de gemiddelde bloktijden terug naar hun normale niveau van ~13,1s op lange termijn.”

Dat is goed voor 3% van de 9% capaciteitstoename. Dan is er nog het feit dat voor de London update, een maximum ‘gasused’ van 15 miljoen gold. 15 miljoen gas mocht er dus gebruikt worden per transactieblock. Vaak werden deze blocks echter niet helemaal volgestopt doordat er te weinig ruimte was om alle 15 miljoen gas op te gebruiken. Na de update is de 15 miljoen geen maximum meer, maar een doel:

“Een analyse van april suggereert dat ~2% van de blokken leeg was. Al met al kunnen we veronderstellen dat er een pre-Londen ongebruikte ruimte is van ~ 2-3%. Post-Londen is 15M echter niet het maximum, het is het doel. Dit betekent dat als het gemiddelde gasverbruik, inclusief de lege blokken, lager is dan 15M, het basistarief zal dalen totdat het gemiddelde weer terug is op 15M.”

Volgens Buterin is dit goed voor nog eens 2 tot 3% toename in capaciteit. Ten slotte is de formule die EIP-1559 voor het bepalen van de basistransactie niet perfect. Buterin legt aan de hand van ingewikkelde formules uit dat door deze imperfectie, de transactieblocken op dit moment gemiddeld 3% voller zitten dan aanvankelijk de bedoeling was. Hierdoor is de Ethereum-netwerkcapaciteit dus met 9% toegenomen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie