Timo Bult Timo Bult
16/08/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 13:15

Ethereum (ETH) netwerkcapaciteit neemt met 9% toe: 3 redenen waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) netwerkcapaciteit neemt met 9% toe 3 redenen waarom

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft nog niet zo lang geleden de belangrijke London update geïmplementeerd. We zagen al een aantal positieve berichten over de hoeveelheid ETH die nu dagelijks wordt vernietigd door EIP-1559. Maar London heeft nog een positief effect. De capaciteit van het netwerk lijkt namelijk na de update met ongeveer 9% te zijn toegenomen. Dat stelt Ethereum-oprichter Vitalik Buterin in een Reddit post.

In zijn post noemt hij drie redenen op die mogelijk tot de toename in capaciteit hebben geleid. De eerste is de meest voor de hand liggende; het uitstellen van de Ice Age. Ethereum heeft een mechanisme dat het steeds moeilijker maakt om ETH te minen als er te lang geen update komt. Het is een soort dwangmiddel voor ontwikkelaars om het netwerk te blijven ontwikkelen. Daarnaast zal dit mechanisme helpen bij de overstap naar het nieuwe ETH 2.0 netwerk. Buterin legt in zijn post uit:

“De London Fork vertraagde de Ice Age, die nog maar net effect begon te hebben. Pre-Londen waren de gemiddelde bloktijden ~13,5s, en post-Londen zijn de gemiddelde bloktijden terug naar hun normale niveau van ~13,1s op lange termijn.”

Dat is goed voor 3% van de 9% capaciteitstoename. Dan is er nog het feit dat voor de London update, een maximum ‘gasused’ van 15 miljoen gold. 15 miljoen gas mocht er dus gebruikt worden per transactieblock. Vaak werden deze blocks echter niet helemaal volgestopt doordat er te weinig ruimte was om alle 15 miljoen gas op te gebruiken. Na de update is de 15 miljoen geen maximum meer, maar een doel:

“Een analyse van april suggereert dat ~2% van de blokken leeg was. Al met al kunnen we veronderstellen dat er een pre-Londen ongebruikte ruimte is van ~ 2-3%. Post-Londen is 15M echter niet het maximum, het is het doel. Dit betekent dat als het gemiddelde gasverbruik, inclusief de lege blokken, lager is dan 15M, het basistarief zal dalen totdat het gemiddelde weer terug is op 15M.”

Volgens Buterin is dit goed voor nog eens 2 tot 3% toename in capaciteit. Ten slotte is de formule die EIP-1559 voor het bepalen van de basistransactie niet perfect. Buterin legt aan de hand van ingewikkelde formules uit dat door deze imperfectie, de transactieblocken op dit moment gemiddeld 3% voller zitten dan aanvankelijk de bedoeling was. Hierdoor is de Ethereum-netwerkcapaciteit dus met 9% toegenomen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie