Roy van Krieken Roy van Krieken
12/05/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2021 13:05

Ethereum (ETH) transactiekosten waren nog nooit zo hoog, wat is de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) transactiekosten waren nog nooit zo hoog, wat is de reden

Foto: leksiv/Shutterstock

Niet alleen de prijs van ether (ETH) maakt een ongekende stijging door en zet prijs record na prijs record, de transactiekosten op het Ethereum netwerk, de zogenoemde gas fee, stijgt hierin mee. Gedurende de afgelopen week is de prijs van deze gas fee met 470% gestegen en het lijkt er niet op dat er enige vertraging aan zit te komen.

Volgens Bitinfocharts waren de gemiddelde transactiekosten op het Ethereum netwerk vorige week ongeveer $12. Vandaag, slechts een week later, staat dit al op $70! Bijna een verdubbeling van het vorige prijs record ergens in februari. Toen piekte de gas fee op slechts $40.

De Ethereum gas fee wordt voor een groot aantal transacties op het Ethereum netwerk gebruikt. Bijvoorbeeld smart-contract interacties of token swaps. Een bekende gedecentraliseerde token swap exchange is Uniswap. Op Uniswap is de gemiddelde prijs van een transactie meer dan $200!

De Ethereum gas fee neemt ondertussen astronomische proporties aan, maar waar is dit nou aan te danken? Volgens Trustnodes heeft dit alles te maken met de manie rondom de meme-coin Dogecoin (DOGE). Ook is er een nieuwe dogecoin kloon op de markt gekomen. Shiba (SHIB). Net zoals dogecoin is de interesse in deze meme-coin groot. Trustnodes stelt dat door de grote interesse in dit soort coins er een soort verstopping ontstaat op het netwerk dat ervoor zorgt dat de transactiekosten uit de pan schieten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie