Kevin Schijven Kevin Schijven
24/06/2022 10:21 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2022 10:21

Ethereum klimt, terwijl XRP, avalanche, en polygon keihard stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Koersvoorspelling XRP: Koers kan stijgen door Ethereum apps op Ripple

Foto: Crypto360/Shutterstock

Het is een uitzonderlijk groene dag vandaag crypto-land in vergelijking met de laatste tijd. Alhoewel bitcoin (BTC) voorzichtig stijgt, is er nog altijd veel vrees dat het ergste nog niet voorbij is. Toch valt het op dat veel altcoins al sterker aantrekken en daar zitten vandaag enkele flinke uitschieters tussen. Desondanks ligt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies nog steeds onder $1 biljoen, maar is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 3% gestegen naar $978 miljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 5%

Ethereum (ETH) dipte gisterenavond even onder $1.100, maar maakte vervolgens een flinke sprong. De ether koers bleef vervolgens stijgen, maar bereikte een piek rond $1.160 afgelopen nacht. Vervolgens zakte ETH naar $1.134 en maakte toen een kleine stuiter, maar het ziet er naar uit dat wederom deze $1.160 voor te veel weerstand zorgt. Toch staat ETH daarmee vandaag 5% in de plus.

Advertentie

SHIB, DOGE, TRX blijven iets achter

De meme coins blijven vandaag enigszins achter. Shiba inu (SHIB) steeg begin deze week hard, maar dat is nu wat afgeremd. Toch lijkt de koers vooralsnog in een opwaartse trend te blijven en staat SHIB 1% in de plus, al lukt het nog niet om door $0,0000104 te breken. Dogecoin (DOGE) staat al 2,5% in de plus, maar de $0,66 lijkt vooralsnog de top te zijn. Tron (TRX) begint nu ook flink te stijgen en brak zojuist mogelijk door $0,065 waardoor koers vandaag 2,8% in de plus staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BNB, ADA, DOT en SOL flink in de plus

Binance coin (BNB) trekt al sterker aan en staat 4,9% in de plus. BNB stoeit momenteel weer met $233. Cardano (ADA) staat 5,4% in de plus, al lijkt de $0,5 voor nu nog net te ver weg te zijn. Polkadot (DOT) stijgt met 6%, maar kan de koers nu boven $8 weer houvast vinden? Solana (SOL) presteert nog iets sterker en staat vandaag 6,7% in de plus. SOL werd echter afgelopen nacht al vlak boven $39 afgewezen en blijft daar vooralsnog onder.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AVAX, XRP, MATIC stijgen keihard

Dan hebben we nog een paar echt forse stijgers. Avalanche (AVAX) maakte vroeg vanochtend een enorme sprong waardoor koers vandaag maar liefst 10,5% in de plus staat. Echter was de $19,8 vanochtend nog een stap te veel. Ripple (XRP) maakte zelfs een nog grotere sprong en komt momenteel weer op $0,38 uit waarmee koers 16,2% in de plus staat. Toch is het polygon (MATIC) die wederom de show steelt. MATIC steeg gisterenavond al flink, maar lukte nog niet om boven $0,6 stand te houden. Desondanks staat MATIC 19% in de plus vandaag.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

Verder zijn in de top 100 nog meer flinke stijgers te vinden. Zo staan titanswap (TITAN), algorand (ALGO), cosmos (ATOM) 8% en near (NEAR) in de plus. Stellar (XLM), ecash (XEC) en okb (OKB) staan 9% in het groen. Voor theta (THETA) is dat 10% en voor bittorrent (BTT) en celsius network (CEL) is dat 11%. Thorchain (RUNE), zilliqa (ZIL) en basic attention token (BAT) staan al 12% in de plus. Tensent (10SET) staat maar liefst 18% in de plus en axie infinity (AXS) staat net als polygon 19% in de plus vandaag.

Niet alle crypto uit de top 100 kleuren groen vandaag, maar gelukkig is de rode kant erg karig vandaag. Chain (XCN) en aave (AAVE) staan 2% in de min, leo (LEO) 3% en flex coin (FLEX) 3,5%.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie