ethereum_mede-oprichter_vitalik_buterin_onder_vuur_om_uitspraak_1000x_groei

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin onder vuur om uitspraak 1000x groei

0

Afgelopen zondag, 9 september verscheen het nieuws omtrent nieuw commentaar van Vitalik Buterin. De mede-oprichter van Ethereum zei tijdens een conferentie in Hong Kong namelijk dat de dagen van 1000x groei vrijwel achter ons lagen. Met andere woorden, volgens Buterin is de “gold rush” voorbij.

Buterin kreeg door zijn commentaar een grote golf kritiek over zich heen, hoogstwaarschijnlijk afkomstig van diegenen die in december nog ingekocht hebben. Buterin sloeg als gevolg druk aan het tweeten om zichzelf te verdedigen:

Voor de duidelijkheid, ik heb nooit gezegd dat er geen ruimte is voor groei in het crypto ecosysteem. Ik zei dat er geen ruimte is voor 1000x prijsstijgingen. Een 1000x prijsstijging ten opzichte van de huidige prijzen zou een totaal aan $200 biljoen in crypto betekenen, oftewel 70% van de totale rijkdom op aarde in crypto

Wat ik *echt* gezegd heb is dat, omdat grote delen van de bevolking al bekend zijn met crypto, verdere groei van crypto uit *diepte* (dat wil zeggen, echt gebruik) zal moeten komen en niet uit simpelweg het ter aandacht brengen.

Buterin ging nog verder in op het commentaar en vond hierbij ook nog de tijd om Tron CEO Justin Sun belachelijk te maken. Sun staat namelijk bekend om zijn tendens om crypto op te hypen naar onrealistische scenarios. Binance CEO Changpeng Zhao vond ook nog de tijd om met Buterin mee te doen.

Justin Sun was ondertussen druk bezig zijn reactie op te stellen. Hoewel zijn verwachtingen verre van de 1000x groei lagen waar Buterin het over had, wist Sun alsnog zijn reputatie waar te maken. Zo schreef hij;

Ik geloof dat alle rijkdom op aarde in crypto zal gaan als een zwart gat en hiermee nog groter zal groeien in de toekomst. Cryptocurrency zal een 10 biljoen USD market cap bereiken voordat Apple of Amazon het zullen halen. We zullen het zien. De tijd zal het leren.

Buterin’s woorden zijn toch verre van onredelijk zijn en wellicht juist de meest realistische binnen de crypto-sfeer. Echter is het duidelijk dat veel crypto investeerders er geen genoegen mee nemen dat ze de de legendarische prijsstijgingen van voorheen hebben gemist.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws